Events

Naast de films worden er ook dit jaar weer een reeks uiteenlopende events georganiseerd. Debatten, liveshows, en zelfs een pubquiz. Het evenementenprogramma biedt de mogelijkheid om mee te praten over belangrijke thema's met betrekking tot voedsel, of om te horen wat experts ervan denken. Of om de grappige, ontroerende of verschrikkelijke kanten van eten te belichten.

De live events, afgezien van de feesten, de pubquiz en De Strijd om ons Zaad, zijn gratis toegankelijk in het Machinegebouw. Het is verstandig een half uur van te voren aanwezig te zijn, want vol is vol!
 
Een aantal events is via livestream te volgen. Kijk op de pagina's van de events voor meer informatie. 
 
Doorlopend

Hoe ziet ons toekomstige voedselsysteem eruit? Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, slim gebruik maken van data en zorgen dat boeren en burgers meer met elkaar verbonden zijn? Agri meets Design zet boeren en ontwerpers bij elkaar, om tot de meest innovatieve idee├źn te komen.

Vrijdag 9 mei

Lunchlessen van ondernemers
Voor iedereen met een ondernemend hart voor eten stellen Professional Rebel, Rabobank en Youth Food Movement een lunchprogramma samen om te leren van professionele rebellen.

 


In een serie korte pitches vertellen voedselondernemers uit de stad prikkelende verhalen over hun passie voor voedsel. Hoe zien zij de rol van de gemeente en wat kunnen bewoners doen? De wethouder presenteert op dit event officieel de Voedselvisie: de nieuwe Voedselagenda van de gemeente Amsterdam.

Feest | €7,50
FFF en Soepermarkt hebben een hete brei van muzikale heerlijkheid voor jullie samengesteld. Kom dansen op de exotische grooves tijdens Tropische Verrassing, met een mix van funk, jazz, disco, afro, latin, tropical & world sounds!

 
Zaterdag 10 mei
Het Grote Visserij Debat
Vis uit Urk moet voor bodemprijzen naar het buitenland, terwijl Kapitein Iglo de Nederlander vissticks verkoopt. Twee keer per week vis eten is gezond, maar milieuorganisaties waarschuwen dat de oceanen leeg zijn. Verdiep je in het Grote Visserij Debat in eten uit zee.
 
De Strijd om ons Zaad + Seeds of Time - Engels gesproken
Het voeden van de groeiende wereldbevolking blijft een veelbesproken probleem, en dan met name de middelen die we hiervoor kunnen inzetten. Kiezen we voor gentech of grijpen we terug op traditionele en kleinschaligere landbouwmethoden?

FFF Pubquiz
€5,- | Inclusief Amsterdamse snacks
We hebben allemaal de mond vol van een betere wereld! Maar nu is het even tijd voor bier, worst, weetjes en vertier! Wie heeft er het beste opgelet en bezit de meeste zinloze feitjes over food & film?

Feest | €10,-
Liefhebbers van R&B, hiphop, en schuddende billen kunnen deze nacht hun geluk niet op! FFF twee gruwelijk lekkere programma’s voor je klaarstaan: Vunzige Deuntjes én Wat als het leven een R&B clip was?
Naast het feest, nachtshorts!
 
Zondag 11 mei
Strijd om de Weide
Er vindt een onzichtbare strijd plaats in het Nederlandse landschap. Waar gezocht wordt naar intensivering van landbouw en melkveehouderij, blijft steeds minder plaats over voor biodiversiteit. We zoeken uit wat biodiversiteit voor ons eten betekent en wie hier verantwoordelijk voor is.

Food Film Talks - Engels gesproken
Dé food & film talkshow, opgedeeld in gangen en tussendoortjes en gepresenteerd door Froukje Jansen, waarin filmmakers met elkaar aan tafel gaan om de relatie tussen voedsel en alle vormen van cinema te bespreken.

Keynote Joel Salatin - Engels gesproken
Time Magazine noemt hem de meest innovatieve boer ter wereld, hij speelde een belangrijke rol in Food Inc. en hij is een grote inspiratiebron voor onder andere food writer Michael Pollan. De Amerikaan Joel Salatin is keynote spreker op het Food Film Festival.