Agri Meets Design

Agri Meets Design

expositie | doorlopend I gratis | Kallenbach Gallery  

Ontwerp de boerderij van de toekomst  

Het is voor iedereen de grote vraag. Hoe ziet ons toekomstige voedselsysteem eruit? Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan, slim gebruik maken van data en zorgen dat boeren en burgers meer met elkaar verbonden zijn? Agri meets Design gelooft dat een frisse en creatieve blik vereist is om tot werkelijke doorbraken binnen ons voedselsysteem te komen. Daarom brengt het platform boeren en ontwerpers bij elkaar om zo samen te werken aan innovatieve idee├źn.   

Tijdens het festival gaat Agri meets Design enkele prangende ontwerpopgave aan. In een interactieve showcase toont Agri meets Design actuele ontwerpvraagstukken en projecten waarin boeren en ontwerpers de handen ineen hebben geslagen. Naast de showcase wordt er drie dagen lang in het FARM:LAB door ontwerpbureau Ruigwerk non-stop gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe concepten voor onze landbouw. Deze zullen voor een deel ge├»nspireerd zijn op de thema’s van het festival, zoals biodiverse landbouw, stedelijk voedselbeleid, visserij en de boerderij van de toekomst. 

Bezoekers, professionals, boeren en ontwerpers worden van harte uitgenodigd om langs te komen in het FARM:LAB en hun ideeen te delen en de ontwerpers te bevragen. Er worden enkele ontwerpsessies georganiseerd en de rest van het weekend is het vrije inloop. Heb je een idee, vraag of probleem kom dan langs voor een dosis inspiratie! 

 

Openingstijden showcase

Vrijdag 9 mei | 12.00 – 19.00

Zaterdag 10 mei | 11.00 – 19.00

Zondag 11 mei | 11.00 – 19.00 

  

Ontwerpsessies in het FARM:LAB 

Zaterdag 10 mei 13:00 I Pionier mee met de MelkWegen van Sietske Klooster (marktplein)  

Zaterdag 10 mei 16:00 I Agri meets Design netwerkborrel 

Zondag 11 mei 13:00 I Denk mee over nieuwe verdienmodellen met JAM Visualthinking 

Zondag 11 mei 15:30 I Luister naar het verhaal van PigChase met Irene van Peer