Programma

Op deze pagina vind je het volledige programma van het Food Film Festival 2013. Kaarten zijn vanaf 27 februari online te koop via deze site. Op vrijdag 22 maart vanaf 11:00 uur zijn er ook nog kaartjes te koop aan de kassa van Studio/K.

 
Kijk hieronder op het blokkenschema voor een overzicht. Klik op het plaatje voor een vergroting of download de pdf die je zo groot kunt maken (of printen!) als je zelf wilt.
 

 
Films
Het Food Film Festival gaat natuurlijk maar over één ding; De beste Food Films van het jaar. Ook deze editie weer een hele fijne selectie van documentaires, speelfilms en te gekke shorts! Ook voor Engelstaligen is er genoeg te doen.
Workshops
Het Food Film Festival hoopt dat mensen meer zelf gaan koken en genieten van goed eten. Dat gaat beter als je weet waar je eten vandaan komt en hoe je het klaarmaakt! Meer kennis over de herkomst en bereiding van eten leidt zo tot een beter voedselsysteem, denken we. Dus volg die exclusieve workshops met bekende chefs, heb plezier en werk zo mee aan een betere wereld!
Events
Het Food FIlm Festival organiseert verschillende debatten, lezingen en andere events. Deze zijn allemaal gratis, want we vinden het belangrijk dat iedereen betrokken wordt bij het huidige voedselsysteem. Kom dus vooral, maar kom op tijd want de events zijn populair.
FFF in de buurt
Voordat op 22, 23 en 24 maart de derde editie van het Food Film Festival van start gaat, trekt het Food Film Festival eerst Amsterdam Oost in om daar eetverhalen en ideeën over goed voedsel uit te wisselen met bewoners en ondernemers. Een inspirerende buurtsafari op zoek naar bijzondere gewoonten, ingrediënten en verhalen!
En na al die mooie films, zelfgemaakte hummus en geproefde wijn gaan we natuurlijk dansen! Ook dit jaar hebben we weer een fenomenaal nachtprogramma met Kimchi's Nachtbrouwerij en Schuurfeest & Soepermark
Kinderprogramma
Ook voor kinderen is het Food Film Festival een feest. Het hele weekend worden er verschillende programmaonderdelen georganiseerd waarbij kinderen leren dat eten te gek leuk is. En lekker. Maar soms ook vies. Nou ja, smaken verschillen nou eenmaal.
Network Events
Het Food Film Festival is voor de agrarische sector, het bedrijfsleven en leden van de Slow Food beweging een uitgelezen moment om samen te komen om te praten over voedsel. Daarom worden er een aantal evenementen georganiseerd die zich achter de schermen afspelen en alleen op uitnodiging toegankelijk zijn. 
Kunst en design zijn bij uitstek geschikt om ons een bredere kijk te geven op wat er in de samenleving gebeurt. Kunstenaars en ontwerpers bedenken vaak de meest mooie en creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Zo ook op het gebied van voedsel. Een onmisbaar onderdeel dus voor een festival dat een kijkje wil geven in de toekomst van ons voedselsysteem.