events

Naast de films worden er ook dit jaar weer een reeks uiteenlopende events georganiseerd. Lezingen, debatten, liveshows, presentaties, quizzen en meer. Het evenementenprogramma biedt de mogelijkheid om mee te praten over belangrijke thema's met betrekking tot voedsel, of om te horen wat experts ervan denken. Of om de grappige, ontroerende of verschrikkelijke kanten van eten te belichten. 
 
Het is verstandig een half uur van te voren aanwezig te zijn, want vol is vol.

Live registratie
kan je er niet bij zijn? Gewoon alles afzeggen en toch komen. Maar als dat écht niet kan: ook dit jaar zullen verschillende events weer live worden gestreamd op deze site. Luxe hé!

De Eerste lunch + Film

130 + 70 min
Wie bijten het spits af van het Food Film Festival 2013? Voorafgaand aan de vertoning van de allereerste film van het festival, The Well, bereiden onze chefs een fantastische tweegangen lunch voor je. 

Drunken Chefs Breakfast

120 min
Ken je dat? Heel hard gewerkt tot 's avonds laat, 80 couverts er doorheen gedraaid, nog even alles eruit dansen en dan gewoon weer vroeg op om een ontbijt te serveren. Onze chefs doen dat zonder morren.

FFF LIVE

Talkshow | Samuel Levie | 90 min
Tijdens het Food Film Festival gebeurt in drie dagen tijd zoveel; de inhoud, energie en smaken daarvan in één talkshow vangen lijkt onmogelijk. Niet voor Samuel Levie, hij gaat dat namelijk gewoon doen. FFF LIVE is een dwarsdoorsnede van het festival waarbij alle onderdelen van het festival op een vermakelijke manier aan bod komen. 

Food Film Talks

Talkshow | Froukje Jansen | 105 min
Het onderdeel dat echte film freaks niet mogen missen: de talkshow Food Film Talks. Regisseurs, cameramensen, filmdeskundigen en programmeurs nemen plaats aan de eettafel bij Froukje Jansen en gaan met elkaar in gesprek. Wat vertelt het nuttigen van voedsel in films ons? En hoe krijg je als regisseur toegang tot de voedselindustrie? 

Grote GMO Debat

Debat | Ruben Maes | 105 min
Al jaren zijn voor- en tegenstanders van genetisch modificeren van voedselgewassen het heftig met elkaar oneens. Het onderwerp roept behalve veel vragen vooral ook veel emoties op. Spelen mensen voor god? Wegen de voordelen op tegen de risico's? Is het de Doos van Pandorra of een Hoorn des Overvloeds?

K'EET QUIZ!

Alain Caron & Fleur Dérogée | 85 min
Smulpapen, eetweters en filmfanaten opgelet! Met trots presenteren we de tweede editie van de K’EET QUIZ!. Na het daverende succes van vorig jaar staan we te trappelen om de kennis van kinderen uit de buurt opnieuw te testen. Hoeveel weten zij over hun voedsel? Wie beheerst de kunst van het koken en hoe creatief zijn deze jonge chefs? 

Kauwen op Water | i.s.m. OneWorld Live

Talkshow | Marijn Frank & Gerbrand Haverkamp | 90 min
Op 22 maart, Wereldwaterdag, organiseert het Food Film Festival in samenwerking met OneWorld Live een talkshow over de rol van water bij de productie van voedsel. Er zit namelijk nogal wat water in ons eten. Voor de totstandkoming van één kopje koffie bijvoorbeeld is 140 liter water nodig, voor een kilo rundvlees 15.000 liter. Maar hoe zit het nou precies met de water footprint?

Keynote: Mark Bittman

Mark Bittman | 60 min
Traditioneel sluiten we het Food Film Festival af met de wijze, inspirerende en vooral activerende woorden van een internationaal vooraanstaand spreker. Vorig jaar was dat de Britse professor Tim Lang, dit jaar niemand minder dan New York Times columnist en kookboek-auteur Mark Bittman. 

Old Amsterdam Food Tour met Carolyn Steel & CITIES

Carolyn Steel & Anke de Vrieze | 120 min

Je bent wat je eet. Maar dat ook onze steden zijn gevormd door de manier waarop we eten en voedsel produceren, daar sta je niet elke dag bij stil. Architect en schrijver Carolyn Steel en Anke de Vrieze van Cities laten je in deze stadswandeling met nieuwe ogen kijken naar je vertrouwde Amsterdam. 

Ontbijt van Melk en Honing + Film

90 + 70 min
Begin de zaterdagochtend goed met het ontbijt van melk & honing. Terwijl de rest van Studio/K nog ligt te slapen staan onze chefs al te ploeteren in de keuken om jou van wat food for thought te voorzien voordat je de film More than Honey of Milk? gaat bekijken


Oud Sluis Mossellunch

Restaurant Oud Sluis | 90 min
Al jaren is Oud Sluis het beste restaurant van Nederland met maar liefst drie Michelin sterren. Wat niet iedereen weet, is dat het ooit een echt mosselrestaurant was. FFF-Chef Joris Bijdendijk werkt tijdens het Food Film Festival samen met het team van Oud Sluis om een heuse mossellunch te bereiden.

Oud Sluis Mossellunch + Film

Restaurant Oud Sluis | 90 + 70 min
Ga er maar even goed voor zitten, want dit aanbod krijg je niet snel weer. Liefhebbers van mosselen kunnen na afloop van de film L’Amour des Moules genieten van een mossellunch samengesteld door FFF-Chef Joris Bijdendijk en het team van restaurant Oud Sluis. Een unieke kans om te proeven van de kookkunsten van sterrenchef Sergio Herman!

The Hamburger Scenes

Louise Fresco, Helen Westerik | 60 min
Louise Fresco en Helen Westerik schreven een boek over de rol van eten in speelfilms. In The Hamburger Scenes belichten zij met behulp van filmscènes de rol van fast food en met name de hamburger in speelfilms.