peas of art

Wat gebeurt er als je voedsel uit zijn vertrouwde context haalt? In het FFF kunstprogramma Peas of Art kiezen we voor een andere kijk op eten. Op verschillende locaties in en rond Studio/K projecteren we het werk van gerenommeerde designers en kunstenaars. Films en foto's waarin eten buiten de vanzelfsprekendheid van alle dag wordt geplaatst. Op deze manier geven kunst en design ons nieuwe inzichten, invalshoeken en oplossingen. Een onmisbaar onderdeel dus voor een festival dat een brede kijk wil geven op de toekomst van ons voedsel.

De precieze locaties van de projecties worden op een later tijdstip bekend gemaakt. Hou ook deze pagina in de gaten voor toevoegingen! 


A Recipe of Harmony

Zhang Yan | 6.05 min
In haar afstudeerproject voor de Willem de Kooning Academie A Recipe of Harmony gebruikt Zhang Yan eten om de traditionele Chinese cultuur en gebruiken over te brengen. Vier gerechten in vijf kleuren verbeelden de 'vijf elementen filosofie'. 

Crops

Gerco de Ruijter | 3 min
Crops is een hypnotiserende stop-motion film gemaakt met beelden die werden verzameld met Google Earth. Gerco de Ruijter sneed meer dan duizend irrigatiecirkels uit Google Earth en maakte daarmee een experimentele videocollage over irrigatiesystemen in de Verenigde Staten.

Flatten

Hugo de Kok & Kay van Vree | 1:14 min
Nieuwsgierig naar wat er gebeurt als alle 'tussenruimte' komt te vervallen? In Flatten laten Hugo de Kok en Kay van Vree hun interpretatie zien van wat tussenruimte precies is en krijgt eten opeens een hele nieuwe vorm en dimensie.   

Fruit


Het meest recente werk van Whitney Lemasian is een fotoserie gemaakt over fruit, die bestaat uit een vijftal vruchten. Vruchten die je 'gewoon' in de supermarkt kunt kopen, maar die eigenlijk heel bijzonder zijn. 

Happy Meat, type-b

Marc ter Horst | 01:00 min
Happy Meat is een korte film over de verbeelding van dieren door de vleesverwerkende industrie en de speelgoedindustrie. 

Inside Insides

Andy Ellison |
Een andere kijk op eten kun je op veel verschillende manieren opvatten. MRI Technologie student Andy Ellison kwam op het briljante idee om allerlei soorten groenten en fruit onder een MRI scan te leggen.

Strange Fruits

Sarah Illenberger |
In haar doorlopende project toont de Duitse art director Sarah Illenberger ons een eclectische serie her-geïnterpreteerd fruit en groente. Een harige appel of een Rubik’s Cube van fruit. Door middel van gecombineerde technieken van fotografie en beeldhouwen transformeert voedsel in een visueel feest(maal). 

The Huber Experiment- Volume 1

Erik en Matthew Huber | 2:06 min
Matthew en Erik Huber uit Atlanta wilden een twist geven aan de altijd gestileerde kijk op eten in reclames en fotografie. Wat je in reclames ziet, lijkt vaak weinig meer op de realiteit. In The Huber Experiment- Volume 1 zien we wat de broers onder écht eten verstaan.

Volle Band


Kijk niet verbaasd op als je in de buurt van Studio/K opeens een filmpje van het Food Film Festival ziet verschijnen. Dit zijn de mannen van Volle Band die met alleen een fiets en een beamer op pad zijn om filmpjes in de open lucht te vertonen.