FFF in de buurt

FFF in de buurt
Voordat op 22, 23 en 24 maart de derde editie van het Food Film Festival van start gaat, trekt FFF eerst Amsterdam Oost in om daar eetverhalen en ideeën over goed voedsel uit te wisselen met bewoners en ondernemers.

Elke cultuur kent zijn eigen eetgewoonten, bijzondere gerechten en ingrediënten. Het Food Film Festival wil deze delen met jou en je buurtgenoten. Daarom trekken we het weekend voor het festival al de buurt in en zijn er ook tijdens het festival verschillende dingen te doen in Amsterdam Oost. Woon jij in Oost? Of wil jij Oost samen met ons ontdekken? Dan nodigt FFF in de Buurt je uit voor een tour langs lokale ondernemers, een boekpresentatie in de Java Bookshop, een boodschappentour door de Javastraat of juist een rondleiding bij Brouwerij ’t IJ. Voor kinderen is er een speciale kindervoorstelling in de Openbare Bibliotheek (OBA) op het Javaplein.
Lijkt het je leuk om mee te doen kijk dan per evenement hoe je kunt deelnemen.
 


Startup Tour: FFF special | €30,-
Vrijdag 15 maart 13:00-17:30

Good food is good business. Nieuwsgierig naar hoe jij een bedrijf in de voedselbranche kan beginnen? Fiets vrijdag 15 maart mee met de Startup Tour FFF Special van Professional Rebel. Bezoek drie food startups, inclusief het Food Film Festival en leer van de bedrijven achter de logo’s.


Kindervoorstelling: 'Ton leest voor'.
Zaterdag 16 en 23 maart 11:30-12:30


Ton Meijer maakt interactieve voorstellingen speciaal voor kinderen. Op zaterdag 16 maart en op zaterdag 23 maart zijn alle kinderen welkom in de bibliotheek op het Javaplein (OBA) voor een voorstelling gebaseerd op het nieuwe boek van kinderboekenschrijfster Marij Sloothaak dat pas in september 2013 uitkomt.


Volle Band
Zaterdag 16 en 23 maart

Kijk niet gek op als er vanuit het niets een filmpje van het Food Film Festival verschijnt op een muur in de buitenlucht. Dat is namelijk Volle Band die onderweg is met een fietskar langs de leukste plekken in Oost. Houd dus je ogen goed open!

Sneak preview diner | €5,-
17 Maart 17:30-21:30


In de huiskamersfeer van buurtcentrum de Meevaart vertonen we op zondag 17 maart een Food Film Festival sneak preview met daarna een gezellig buurtdiner. Tijdens het diner gaan we samen in gesprek over eten: Weten we nog wat we eten? Waar komt het vandaan? Welk verhaal zit er achter?
Gezond eten door ADAMS APPELS | Gratis
18,19 en 20 maart 10:00-11:00


Voor het FFF in de buurt programma vertelt Chef-kok Tawfik Youssfi niet alleen over gezond eten, hij geeft er ook een workshop over! Zijn specialiteit is de Mediterrane keuken en tijdens deze workshop leert hij je de meest lekkere en gezonde gerechten klaar te maken.


JAVAtas Tour | €10,-
Zaterdag 23 maart start: 11:00, 13:00 en 15:00 | duur 1 uur


Maak kennis met Najat, bewoonster van de Indische Buurt en Marokkaans home-cooking wonder. Met de JAVAtas mag jij mee shoppen in haar favoriete winkels in de Javastraat en verzamel je ingrediënten voor een heerlijk gerecht uit Najat's eigen receptenboek.

Boekpresentatie Java Bookshop
Zondag 24 maart 12:00-13:30


Nergens kun je zo fijn kookinspiratie opdoen als in de Java Bookshop. Het is dan ook de perfecte plek voor een boekpresentatie. Op zondag presenteert Emma Los haar nieuwe boek Noord-Holland proeft. Teun van de keuken zal haar interviewen over deze culinaire reis door het Noord-Hollandse verleden.

Brouwerij 't IJ Tour | €5,00
Zondag 24 maart 15:00-16:00


Bij Brouwerij ’t IJ brouwen ze sinds 1985 Amsterdams speciaalbier. Alle bieren worden op ambachtelijke wijze gebrouwen zonder te filteren of te pasteuriseren. Wil je alles weten over de Natte, Zatte, Columbus en andere IJ-biertjes en wil je ze zeker ook een keer proeven? Ga dan mee met de rondleiding door Brouwerij 't IJ en we sluiten af met een biertje.

Ga terug naar het programma