Food

Op het Food Film Festival proberen we grote voedselvraagstukken een beetje inzichtelijker te maken. Dit jaar hebben we groots uitgepakt en nog meer zorg besteed aan onze menu's. We hebben een bijzondere samenwerking met Restaurant Bridges dat gevestigd is in hotel The Grand in Amsterdam. Voor de markt zijn stad en land afgestruind om de beste producenten en eerlijkste boeren voor onze (veel grotere) ambachtelijke markt te verzamelen en ook pronkt er voor het eerst een rij foodtrucks voor de deur. Van al dat kijken naar en praten over eten krijg je trek, weten wij uit ervaring.
  

Restaurant en chefs
Chefs Samuel Levie en Joris Bijdendijk stelden een geweldig menu samen van zoveel mogelijk lokale, eerlijke en seizoensingrediënten. Dit jaar extra aandacht voor minder courante dieren als geit. Alleen al voor dit eenmalige menu kom je naar het festival! 

Markt
Dit jaar is ‘ie groter, bonter en lokaler dan ooit: de Food Film Festival Markt. Zowel zaterdag als zondag wordt het Timorplein omgedoopt tot ambachtelijke markt in een festivaljasje. Maak kennis met de meest uiteenlopende met liefde gemaakte producten én hun makers. 

Food Trucks
Meals on wheels, rijdende keukens of food trucks: hoe je ze ook noemt, ook in Nederland is goéd street food bezig aan een opmars. Ook tijdens het FFF hebben we een vrolijke rij mobiele cateraars voor de deur. Bekijk hier de line-up.
Met nog meer aandacht voor eten hebben we dit jaar ook een aantal events die food en film combineren. Een soort Slow Food voordeelmenu's zullen we maar zeggen. Films die onze chefs - plus een bekende gast - zó inspireerden, dat ze er een bijbehorend maal bij bedachten.

Lunch in Kriterion

Niet alleen in Studio/K kan heerlijk gegeten worden, ook in Kriterion wordt een lekkere FFF lunch geserveerd. De dames van Cousine zorgen voor een vegetarische, kleurrijke en bijzondere lunch. Je hoeft dus absoluut niet met een lege maag naar de film.
Filosofie
Met de evenementen van de Youth Food Movement inspireren we mensen om bewuste keuzes te maken over wat er op hun bord belandt. Ook de chefs van het Food Film Festival restaurant zijn uitgedaagd om een menu te koken dat good, clean en fair is. Lees hier meer over hoe het menu tot stand komt.