filosofie

Met de evenementen van de Youth Food Movement inspireren we mensen om bewuste keuzes te maken over wat er op hun bord belandt. Ook de chefs van het Food Film Festival restaurant zijn uitgedaagd om een menu te koken dat good, clean en fair is.
 

Vers: Het aller belangrijkste uitgangspunt voor de FFF keuken is uiteraard dat alles zelfgemaakt is. We werken alleen met natuurlijke producten en halffabricaten worden net als luiaards de keuken uitgetrapt. Het brood wordt dagelijks door het Vlaamsch Broodhuys vers gebakken.
 
Weinig Vlees: We zijn ons ervan bewust dat we met zijn allen minder vlees en vis moeten gaan eten voor een betere wereld. We hebben ervoor gekozen om niet een geheel vleesloos menu te koken, maar we hebben wel veel groentengerechten op de kaart en werken met incourante delen en dieren als geit.


Lokaal: Een van de uitdagingen is om zoveel mogelijk lokaal en in het seizoen te koken. In maart is dit niet altijd even makkelijk in Nederland. Toch geloven we dat we weer een spannend menu weten samen te stellen met 80% producten die lokaal zijn gesourced.