Festival Restaurant

Festival Restaurant
Dit jaar werken we samen met restaurant Bridges. De keuken van ons tijdelijke restaurant is daardoor een ontmoetingsplaats voor jong talent met gerenommeerde professionals. Chef-kok Joris Bijdendijk en stelde samen met Youth Food Movement chef Samuel Levie het menu samen.
 
Menu
Wekenlang hebben de chefs gedebatteerd, getestkookt en voorgeproefd met als resultaat een driegangenmenu dat zoveel gebaseerd is op lokale, eerlijke en seizoensingrediënten. Snijbiet bijvoorbeeld, en bloemkool. Het vlees op de kaart heeft ook een goed verhaal. De paté is gemaakt van minder courante delen van het varken en ook serveren we geit. Nederland staat namelijk vol met geiten die voornamelijk worden gehouden vanwege hun melk. Bokjes worden vernietigd of vervoerd naar Spanje of Italie – landen waar ze wél geitenvlees eten. De biologische geitenboeren van geitenvlees.com willen daar verandering in brengen. Hun dieren hebben mogen genieten van het buitenleven en het vlees is mals en smaakvol. Samen met deze boeren zetten we geitenvlees terug op de kaart. Klik hier voor de volledige menukaart.
 
Hoe werkt het?
Tijdens het FFF wordt het restaurant van Studio/K helemaal overgenomen door onze keukenbrigade. In het exclusieve Food Film Festival restaurant kun je de hele dag terecht. Zowel voor lunch als diner. Ook hebben we dit jaar speciale arrangementen die film en food combineren: food events. Dit jaar is er voor het eerst ook een lunch aansluitend op het filmprogramma in Kriterion, het neefje van Studio/K. 

Om er voor te zorgen dat iedereen in het Food Film Festival restaurant kan eten, kan er niet gereserveerd worden. Meld je bij binnenkomst bij de gastheer/vrouw en zij zorgen er voor dat je zo snel mogelijk een plekje krijgt! 

Bridges
DIt jaar werken we samen met restaurant Bridges. Dit restaurant is gevestigd in het wereldberoemde vijfsterrenhotel The Grand. Het keukenteam en de filosofie van het restaurant werden kortgeleden door sterrenchef Ron Blaauw volledig ververst. Blaauw stelde Joris Bijdendijk aan als Executive Chef en met deze nieuwe man achter de pannen maakte het restaurant ook meteen een duurzaamheidsslag. 
 
Openingstijden
Vrijdag van 12.00 tot 22.00 uur
Zaterdag van 9.00 tot 22.00 uur
Zondag van 9.00 (ontbijt tot 11.30) tot 21.00 uur 
 
Chefs
Het Food Film Festival keukenteam wordt ieder jaar samengesteld door Samuel Levie en geleid door topchef Joris Bijdendijk. De chefs komen van over de hele wereld en zijn verbonden aan het Slow Food Youth Network. Het team voor de editie van 2013 wordt nog bekend gemaakt, maar we kunnen al wel zeggen dat de volgende usual suspects weer van de partij zijn: 


Samuel Levie 
Een van de oprichters van de YFM en het Food Film Festival. Als culinair geweten van het festival zorgt hij ervoor dat er wordt gekookt binnen de visie van het festival. 

Joris Bijdendijk
Al drie jaar is hij culinair opperbevelhebber in het Food Film Festival Restaurant. Hij werkte in veel verschillende keukens waaronder die van Jardin du Sens in Montpellier (filmpje). Op dit moment is hij de chef van restaurant Bridges, van vijfsterrenhotel de Grand in Amsterdam. 


Oliver Rowe 
Oliver is bekend van zijn BBC serie the Urban Chef. Hierin liet hij zien dat er binnen de ring van Londen genoeg lekkers te halen was om goed mee te koken. Hij werkte in menig topzaak waaronder het bekende Londense Moro.Leandro Miranda
In 2011 stond hij onaangekondigd in de keuken van het Festival. Iedere keer was hij het snelst met zijn Mise en Place. Wat bleek, deze jonge Braziliaan werkte in een aantal van Frankrijks beste restaurants. Blij dat hij ieder jaar weer trouw terugkomt!


Yascha Oosterberg
Yascha is een goede bekende van de YFM en heeft in 2011 ook al in de festivalkeuken gestaan. Hij heeft onder andere gewerkt bij Merkelbach en firma Pekelhaaring. Op dit moment werkt hij samen met Joris Bijdendijk in restaurant Bridges.