Food Trucks

Food Trucks

Meals on wheels, rijdende keukens of food trucks: hoe je ze ook noemt, ook in Nederland is goéd street food bezig aan een opmars. Ook tijdens het FFF hebben we een vrolijke rij mobiele cateraars voor de deur. De food trucks zijn verzameld door The Food Line-Up, een bedrijf dat het vaak ongezonde festivaleten aanpakt door fast food te vervangen met super snacks gemaakt door ambachtslui.

Die zijn er genoeg, je moet ze alleen wel even weten te vinden. The Food Line-Up heeft voor het FFF de beste en leukste trucks verzameld. Dus geen ondefinieerbare gefrituurde rommel maar bewuste snacks. Tijdens het festival zullen de kleurrijke wagens van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kwaliteitshappen uit kofferbakken toveren op het plein voor Studio/K.

Je vindt ze op vrijdag van 13.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur en op zondag van 11.00 tot 21.00 uur. Een overzicht van de line-up:


Kofte Kanto
Semih draait overuren in zijn aanhanger om dag en nacht overheerlijke Turkse Koftes te draaien. Kijk maar naar zijn snor, die groeit groter met de dag! Hij grilt de kleine, gekruide burgertjes en topt de broodjes af met tomaten, uien en sumac. Een authentieke street snack uit Istanbul! 

Buskruid
Jessica kookt in haar bus live de allerbeste soepen van groenten die zijn afgekeurd omdat ze krom, lelijk of aan elkaar gegroeid zijn. Ze laat zich inspireren wat er in het seizoen groeit en bloeit. Ultra duurzaam dus! Wij vinden stiekem haar bieten-rabarber soep het lekkerst maar haar pure tomatensoep is ook een killer.


Hier en daar
Zin in een slow koffie of een perfecte espresso? Bij Hier en Daar drink je duurzame en groene koffie en thee met homebaked lekkers. Chris en Laura zijn echte koffieconnaisseurs en selecteren al hun producten zelf bij de beste en meest bijzondere leveranciers. *Slurp Slurp*
Old Scuola
Als meesterlijk lekkere pizza's echt zo eenvoudig zijn….waarom smaken dan niet alle pizza’s zo als die van Old Scuola? Pizzabakkers Marco en Daniel bakken alleen echte (oftewel ‘ekte, ekte’) pizza's met de allerbeste en pure ingrediënten in hun houtgestookte oven. Deze puike pizzaiolo’s doen geen concessies en maken van het bakken ook nog eens een show!

Keuken van het Ongewenst Dier
Keuken van het Ongewenst Dier kookt met dieren waar wij normaal onze neus voor ophalen. Terwijl deze dieren in andere landen vast op het menu staan, moeten wij er nog een beetje aan wennen. Gelukkig verandert KVHOD deze incourante dieren in super smaakvolle en speelse snacks: zo eet je er bijvoorbeeld een My Little Pony Burger (paardenvlees burger) of een croquet en bitterballen van Schipholgans.  

Dapp Bio Food
Alles klopt aan deze fantastische friet-fiets. Roderick selecteert zijn eigen bio piepers bij de boer, snijdt ze op de fiets en gooit ze ongeschild in de kokos-olie (gezonder en lekkerder!). Daarna serveert hij ze ook nog eens, kakelvers en krokant, met homemade mayonaise en de beste zout en peper. Viva la vakman!
 

Ga terug naar het food programma