Nieuws

<b>Programma FFF 2014</b> bekend!

Programma FFF 2014 bekend!

Met heel veel trots presenteren wij vandaag het programma. Dit jaar: een goed gesprek over vis, zaad en biodiversiteit, een Award voor de beste foodfilm en de lekkerste internationale workshops. Blader door het programma en verheug je op 9,10 en 11 mei!

Schrijf vast met koeienletters in je agenda dat op 12 april om 11.00 uur de kaartverkoop start. Want met name de workshops verkopen elk jaar heel erg snel uit. Daarover gesproken: dit jaar hebben we de speciale aandacht voor Global Cuisines. Gastronomisch mekka-in-opkomst Peru bijvoorbeeld. Of echte Surinaamse Roti. Maar ook Chinese dumplings en Zweeds smörrebröd. Dat wordt lastig kiezen. We willen het allemaal! Ook bezoeken vele gastronomische kopstukken dit jaar het FFF. Zo zal Ben Reade van Nordic Food Lab zijn culinaire ontdekkingsreis naar insecten komen toelichten en zal smaakprofessor Peter Klosse een lesje proeven voor gevorderden verzorgen.
 
Films
Maar natuurlijk komen de meeste mensen voor onze films. Of, toch voor het eten? Voor wie allebei wil, hebben we natuurlijk de speciale package deals, een foodfilm en een lunch. Enkele hoogtepunten uit het filmprogramma: de documentaire My Name is Salt die in prachtige beelden het harde leven van een Indiase zoutwinner in de woestijn schetst. De veelvuldig bekroonde documentaire A River Changes Course die inzicht geeft in hoe globalisering enorme invloed heeft op het leven van kleine Cambodiaanse vissers en boeren. Maar eten staat ook voor geluk, gezelligheid en liefde: The Lunchbox en de Nederlandse première van Love and Lemons zijn perfecte films om je lief mee naartoe te nemen. 

Gratis events
Ons voedselsysteem kan en móet beter en daarom is het belangrijk dat mensen zich verdiepen in hun eten. Daarom organiseren we elk jaar een serie gratis te bezoeken live evenementen over de meest prangende voedselvraagstukken du moment. Ga de diepte in tijdens Het Grote Visserij Debat en onderzoek de toekomst van visserij in gesprek met vissers, wetenschappers en NGO’s. Op zaterdagmiddag bekijken we (i.s.m OneWorld) met Edie Mukiibi (vice president van Slow Food) en Rosanne Hertzberger (wetenschapscolumnist NRC) hoe voedselzekerheid te garanderen: via traditionele zaadveredeling of via gentech? En in De Strijd om de Weide (i.s.m De Vogelbescherming) wordt duidelijk hoe economische belangen en biodiversiteit elkaar beconcurreren in de Nederlandse weide. Hoe kunnen we daarin verandering brengen en toch genoeg voedsel blijven produceren voor iedereen?

Feest
Natuurlijk valt er ook veel te lachen en te feesten. Op vrijdagavond presenteren FFF en Soepermarkt een Tropische Verrassing met een hete brei van funk, jazz, disco, afro, latin, tropical & world sounds. Op zaterdag heb je al je food- en filmkennis nodig in de allereerste FFF Pubquiz. En ja, daar hoort natuurlijk een lekker biertje bij. Liefhebbers van R&B, hiphop, en schuddende billen kunnen deze nacht hun geluk niet op! FFF heeft maar liefst twee gruwelijk lekkere programma’s voor je klaarstaan: Vunzige Deuntjes én Wat als het leven een R&B clip was?
 
Genoeg gepraat, ga naar het programma en zorg dat je 12 april klaar zit voor de kaartverkoop!
 
 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus