Nieuws

FFF Restaurant haalt crowdfunding

FFF Restaurant haalt crowdfunding

Het is gelukt: de keuken van het FFF Restaurant is met behulp van sponsors, supporters en vele (sterren)chefs gerealiseerd. Met de Gouden Ticket-actie hebben we binnen twee maanden 15.000 euro opgehaald om het restaurant volgende week echt te kunnen openen!

Dankzij de inzet van Joris Bijdendijk (Bridges één ster), Alain Caron (Masterchef), Richard van Oostenbrugge (Bord’Eau, twee sterren) en de Franse gebroeders Pourcel (Le Jardin des Sens, één ster) is het met de Gouden Ticket–actie gelukt om binnen twee maanden een bedrag van bijna 15.000 euro op te halen. Met de extra steun van vele supporters en sponsors kan volgende week dan echt een volledige keuken worden gebouwd in de nu nog lege hallen van de Westergasfabriek. Op 9, 10 en 11 mei eet je drie dagen in het FFF Restaurant voor een redelijke prijs op sterrenniveau. 

Doelbedrag bereikt
Met behulp van een hele grote groep Food Film Festival-supporters heeft het festival zijn doel behaald om het restaurant te kunnen financieren. Door de hulp van sponsors Rhima, Rational, Ritzenhoff, Hendi en Héman lukte dit zelfs eerder dan gedacht. Daarom zijn de overgebleven tickets dan ook vanaf vandaag met €30,- in prijs verlaagd om de diners in combinatie met film, voor nog meer mensen toegankelijk te maken. Deze zijn in de ticketshop te vinden als Zilveren Tickets.

Het team
Doordat er zo ontzettend veel mensen geheel vrijwillig een bijdrage leveren aan de Food Film Festival keuken kunnen we onze gasten een unieke ervaring bieden. De top van Nederlands gastronomie werkt samen om voor een redelijk prijs iets ongelooflijks bijzonders neer te zetten. Wie die mensen zijn? De gebroeders Pourcel, Alain Caron, Richard van Oostenbrugge, Niven Kunz, Jaimie van Heije, Jonathan Zandbergen, Michiel van der Eerde, Jim de Jong, Iwan Driessen, Ard Muntjewerf, Pieter Smits en natuurlijk de FFF chef Joris Bijdendijk. 

Laatste lunchkaarten
De keuken van Johannes - vrijdag 9 mei
Op de vrijdag vind je een unieke combinatie van chefs in de FFF-keuken. Vier(!) Amsterdamse topchefs van Rijsel, Bord’Eau. Baut en Bridges zullen voor het eerst samen een fantastische lunch bereiden. Met deze proefwerk-lunch eert het Food Film Festival restaurantcriticus Johannes van Dam. Deze chefs kregen allemaal een 9 of hoger in zijn rubriek in het Parool. De laatste kaarten voor deze lunch + film zijn nu nog €50,- per stuk in plaats van €80,-


Hollandse Nieuwe - zaterdag 10 mei
De nieuwe generatie chefs staat te trappelen om hun kunsten te vertonen. Twee van deze chefs hebben hun eerste Michelinster zelfs al op zak. Dit zijn de Hollandse Nieuwe van de gastronomie. De film Hollandse Nieuwe is een bijzonder antropologisch portret van filmmaker Leonard Retel Helmrich.  Deze prijswinnende filmmaker mocht al twee keer het IDFA openen met zijn films. Overgebleven kaarten voor de lunch + film zijn nu nog €50,- per stuk in plaats van €80,-
 
 
Met de Franse slag - zondag 11 mei
Op zondag vliegen niemand minder dan de gebroeders Pourcel over uit Frankrijk. De broers zijn een legende en staan vrijwel nooit meer samen in de keuken omdat Jacques inmiddels de wereld over reist om de Franse keuken bij nog meer mensen geliefd te maken. Samen met Alain Caron en hun voormalige leerlingen Joris Bijdendijk en Jim de Jong bereiden ze een heel bijzonder viergangenmenu voor je. De laatste kaarten voor deze lunch zijn nu €90.- per stuk in plaats van €120,-
 
 
Food Film Festival in top 5 beste foodfestivals ter wereld
Met dit jaar nog meer films, workshops, markt en events heeft het Food Film Festival de tweede plek gekregen in de top 5 beste foodfestivals ter wereld! Naast Hong Kong, New York, Manchester, Londen en Bristol is het Amsterdamse Food Film Festival volgens ebookers dé plek om van heel veel lekker eten te genieten.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus