Gebroeders Pourcel lunch + film

Gebroeders Pourcel lunch + film
Normaal gesproken moet je er een behoorlijk eind voor rijden, maar op zondag 11 mei kun je lunchen alsof je bij een sterrenrestaurant in de Zuid-Franse Languedoc bent, gewoon in de Amsterdamse Westergasfabriek. Joris Bijdendijk haalt speciaal voor het Food Film Festival zijn Franse leermeesters, de broers Jacques en Laurent Pourcel, naar Amsterdam. Het FFF keukenteam zal samen met hen en gastchef Alain Caron (Masterchef) een waanzinnige lunch voor je bereiden. 
 
De gebroeders Pourcel gelden als boegbeelden van de moderne Franse keuken en leerden onze eigen chef-kok Joris Bijdendijk (nu Executive chef bij Restaurant Bridges) de fijne kneepjes van het vak. Hun restaurant Le Jardin des Sens in Montpellier staat al jaren aan de culinaire top: niet voor niets is het restaurant bekroond met een Michelinster. De lunch is extra bijzonder omdat de tweelingbroers vrijwel nooit meer samen in de keuken staan. Om het Franse weerzien helemaal compleet te maken bereidt ook Alain Caron een gang van het menu.
 
En dat is nog niet eens alles. Met het Zilveren Ticket krijg je niet alleen een onvergetelijke lunch, maar het is ook je toegangskaart tot twee bijzondere culinaire films. Die eerste is een film over de gebroeders Pourcel zelf: l’Universelle des Pourcel. Zij zullen na afloop van de film in de zaal aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Daarna krijg je de Nederlandse premiere van Inside the best restaurant in the world. El Celler de Can Roca te zien. Deze film gaat over andere bekende, kokende broers: Joan, Josep en Jordi Roca. Zij runnen in het Catalaanse Girona het huidige beste restaurant ter wereld, El Celler de Can Roca.
 
Kortom: heel veel waar voor je geld, zo'n hele middag onder de culinaire pannen. 

Wat kost het?
De Zilveren Tickets voor de Pourcel-lunch zijn €90,- per persoon. 

Zondag 11 mei
11:30-16:45

 

In 2012 ging Ronald Hoeben voor NRC op bezoek bij Joris Bijdendijk in de keuken van Les Jardin des Sens. Hij maakte daarvan deze reportage