Hollandse Nieuwe lunch + film

Hollandse Nieuwe lunch + film

Ze zijn jong, gedreven, getalenteerd, houden niet van poespas en zijn ook nog eens ontzettend knap. Op zaterdag 10 mei brengen we op het FFF de Hollandse Nieuwe van de Nederlandse gastronomie bij elkaar. Deze nieuwe generatie chefs staat op het punt om Nederland te veroveren met sterwaardig eten zonder hoogdravend gedoe. Bij hen mag je gewoon in je korte broek aanschuiven, als je wil.

Joris Bijdendijk (FFF-chef en Executive chef bij Restaurant Bridges) is zelf nog maar 29 en heeft dit jaar zijn eerste Michelinster gekregen. Maar hij is niet de enige die aan de stoelpoten van de gevestigde orde zaagt. Voor de zaterdaglunch hebben Joris en Samuel drie andere jonge toptalenten uitgenodigd om te koken in het FFF Restaurant. De chefs zullen een lunch bereiden geïnspireerd op de film Hollandse Nieuwe die na de lunch wordt vertoond.

Wie zijn deze drie chefs? Niven Kunz (32) heeft sinds 2005 één Michelinster en zijn restaurant ‘Niven’ werd in 2013 uitgeroepen tot beste groenterestaurant. Hij is een van de weinige chefs die groente echt de hoofdrol laat spelen in een gerecht. Maar ook Jaimie van Heije (29) kan er wat van. Jaimie leerde het vak bij sterrenchefs als Ron Blaauw en Sergio Herman en inmiddels runt hij zijn eigen zaak in Ouderkerk aan de Amstel. Tot slot hebben we Jonathan Zandbergen (29), chef-kok bij restaurant ‘Het Veerhuys’, uitgenodigd. Hij is het jongste talent van de groep. Hij, Jaimie en Joris werden alledrie door Gault Millau genomineerd als belofte van het jaar 2014 en wij zijn dan ook heel benieuwd naar deze spetterende lunch!

Niet onbelangrijk: al deze chefs zijn allemaal op hun eigen bewuste manier bezig met de producten die ze gebruiken. Ze koken in hun restaurant met heerlijke biologische en lokale producten en houden rekening met de seizoenen. 

Om de middag compleet te maken wordt na de lunch de Nederlandse film Hollandse Nieuwe vertoond. Een meeslepend portret van een in Nederland verdwijnend beroep: dat van de haringvisser. In de documentaire volgen we de laatste twee schepen die nog onder de Nederlandse vlag actief zijn. Met prachtige beelden worden we als kijker meegenomen op zee en volgen we de haring van zee tot veiling, terwijl we zijn omringd door platte mannenhumor. Een bijzonder tijdsdocument. 

De Hollandse Nieuwe-lunch is onderdeel van de Zilveren Tickets-serie die het Food Film Festival dit jaar organiseert. Deze tickets bieden toegang tot unieke lunches die bijzondere gastchefs, geïnspireerd op een foodfilm bereiden. Dit doen zij geheel vrijwillig en om het Food Film Festival te helpen het FFF Restaurant te realiseren.


De Zilveren Tickets voor de Hollandse Nieuwe lunch+ film op 10 mei zijn €50,- per persoon (exclusief wijnarrangement). Dat is €40,- per ticket is voor de lunch en €10,- voor de film. 

Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze lunch, wees er dan snel bij want er is beperkt plaats!Hollandse Nieuwe Lunch + Film
zaterdag 10 mei
11:30-16:45