Proefwerk lunch + film

Proefwerk lunch + film

Proefwerk
Chefs wisten: als je Johannes van Dam nog niet aan tafel had gehad, was er iets mis. Nog veel erger was het als de bekendste culinair recensent van Amsterdam wel bij je had gegeten, maar een laag cijfer in zijn rubriek Proefwerk (Het Parool) had gegeven. Oei.

Een aantal restaurants die Johannes van Dam wél met een hoog cijfer beoordeelde, behoren nog steeds tot de beste en drukst bezochte restaurants van de stad. Om de vorig jaar overleden eetschrijver en vriend van het FFF te eren, komt een aantal van deze culinaire zwaargewichten op vrijdag 9 mei bij elkaar in de FFF-keuken. 

FFF-chefs Joris Bijdendijk en Samuel Levie nodigen Michiel van der Eerde van Baut (10- van Johannes), Iwan Driessen van Rijsel (9,5) en Richard van Oostenbrugge van Bord’eau (10-) uit om samen met hen een bijzondere lunch te bereiden. Tijdens de lunch zullen Hiske Versprille - Johannes' opvolger bij Het Parool- en Samuel Levie de chefs interviewen. Na afloop van de lunch wordt de documentaire De Keuken van Johannes vertoond. 

Waarom wil je hier bij zijn?
Allereerst natuurlijk vanwege het eten. De sterren van de Amsterdamse gastronomie samen in één keuken (één keuken!), daar kun je als foodie alleen maar van dromen. Ten tweede om Johannes van Dam een eer te bewijzen. Hij was een goede vriend van ons festival en beoordeelde ons restaurant vorig jaar zelfs live

Hoeveel kost het?
De ZilverenTickets voor de Proefwerk-lunch op 9 mei zijn €50,- per persoon (exclusief wijnarrangement). €40,- per ticket is voor de lunch en 10,- voor de film. Er is nog beperkt plaats, dus aarzel niet te lang.   Proefwerk-lunch en film
Vrijdag 9 mei
11:30 - 16:30