Nieuws

Heel veel Food en Film

Heel veel Food en Film

De kaarten voor het Food Film Festival 2014 zijn te koop! Verschillende workshops zijn al uitverkocht, maar er is nog veel meer. Met 37 films, 22 workshops, 1 Pubquiz, 2 feestjes en 3 Gouden lunches is er genoeg te zien en te doen!

Toen de kaartverkoop zaterdag van start ging waren sommige workshops binnen mum van tijd uitverkocht. 'Het Nieuwe Koken', 'Hoppaté', 'Global Cuisine: Chinese Dumplings', 'Goede Vis van kop tot graat' en 'Fermenteren kun je leren' waren snel weg! Maar niet getreurd, er zijn nog een heleboel andere gave workshops.

Leer bijvoorbeeld van de Britse chef Abdul Yaseen, chef van Cinnamon Club, hoe je een echt Indiase maaltijd maakt. En dan niet met behulp van bakjes kruidenpasta, maar helemaal from scratch. Of heb je altijd al willen weten hoe je een dier het mooist kunt uitbenen? Kijk dan eens bij 'De kunst van de Slager'. En wil je de nieuwste culinaire trend absoluut niet missen? Dan is de workshop Global Cuisine: Peruaans buffet echt iets voor jou.
Bekijk hier alle workshops.

Films
Met negen Nederlandse premières, één Europese première en drie wereldpremières zijn er ook weer een heleboel bijzondere films en documentaires te zien. Zo zien we in Peru Sabe hoe steeds meer Peruaanse jongeren kiezen voor een carrière in de gastronomie. Een nieuwe trend die een goede motor lijkt te zijn voor de Latijns-Amerikaanse economie. In de wereldpremière van Het nieuwe eten zien we hoe Jonathan Karpathios op zoek gaat naar écht eten. In zijn restaurant Vork en Mes geen producten uit blik, maar vers uit zijn eigen groentetuin. Ook de korte film Bijvangst beleeft zijn wereldpremière tijdens het Food Film Festival. Een korte film die je in anderhalve minuut aan het denken weet te zetten.
Hier vind je een overzicht van alle films die op 9, 10 en 11 mei te zien zijn.

Liveshows en food
Wil je je helemaal in één onderwerp verdiepen en meepraten over actuele voedselvraagstukken, kom dan ook naar een van de gratis debatten. In Het Grote Visserij Debat zoeken we naar verheldering rondom de visserij. Welke vis kun je nu beter wel eten en welke niet? En is daar wel een eenduidig antwoord op te geven? Of kom op zondag naar Food Film Talks en maak de allereerste uitreiking van de Food Film Awards mee. 

Na de films en debatten kun je in het FFF Restaurant terecht voor een fantastisch viergangenmenu (€32,50) of ga voor de volledige Food en Film ervaring met een van de Gouden Ticket-lunches.Op de markt struin je in het zonnetje lekker langs de kramen van verschillende food producenten en kun je voor nog meer lekker eten terecht bij de foodtrucks. 

Nog meer?

Ja! Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er weer de legendarische feestjes die je niet mag missen. Op vrijdagavond een Tropische Verrassing met o.a DJ Sjef 'Chef' Rolet en Kimchi Radio. Op zaterdagavond wordt het een vieze bende met het FFFunzige feestje van Vunzige deuntjes en Wat als het leven een R&B clip was? Voor de echte foodies en filmkenners is er op zaterdag voorafgaand aan het feest een echte FFF Pubquiz in het Machinegebouw. 

 Écht een programma vol Food en Film. 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus