Nieuws

<b>Last minute additions:</b> Film, Food Tour en Buurtdiner

Last minute additions: Film, Food Tour en Buurtdiner

Nog maar anderhalve week en dan zal het Food Film Festival officieel van start gaan. Toch konden we het niet laten om op het laatste moment nog een paar geweldige dingen aan het programma toe te voegen. Kaarten voor deze last minute additions zijn vanaf vandaag te koop.

Zoals de meeste mensen weten is het Food Film Festival opgericht door de Youth Food Movement (YFM) en is de YFM op haar beurt weer de jongerenorganisatie van Slow Food. Slow Food Story is de pas verschenen film die de geschiedenis van Slow Food vanaf de oprichting in 1989 vertelt en laat zien welke culturele revolutie deze beweging heeft veroorzaakt. De film werd lovend ontvangen tijdens de Berlinale. De film draait op vrijdagmiddag 22 maart. Na afloop zullen Slow Food oprichter Carlo Petrini en regisseur Stefano Sardo aanwezig zijn om vragen van het publiek te beantwoorden. 

Op zondag zal schrijfster Carolyn Steel (Hungry City) samen met Anke de Vrieze van CITIES een stadswandeling verzorgen door Amsterdam. Op de fiets en lopend nemen ze je mee langs alle plekken in de stad waar sporen van de voedselgeschiedenis te vinden zijn. In deze Old Amsterdam Food Tour leer je met andere ogen te kijken naar het zo vertrouwde Amsterdam.   

Al eerder hebben we het FFF in de buurt programma al een beetje uitgelicht. Dit programma, dat er is om bewoners en ondernemers uit Amsterdam-Oost met het festival te verbinden, is ook weer een beetje uitgebreid. In de huiskamersfeer van buurtcentrum de Meevaart vertonen we op zondag 17 maart een Food Film Festival sneak preview met daarna een gezellig buurtdiner. Tijdens het diner gaan we samen in gesprek over eten. Weten we nog wat we eten? Waar komt het vandaan? Welk verhaal zit er achter?    

Zo zie je maar, er blijft genoeg te doen! Vergeet tot slot niet om een kijkje te nemen bij het programma van ons 'Leuke Tentje' op het Timorplein. In en rondom deze festival tent hebben we een volledig gratis programma met heel veel muziek, meet & greets en een open mic.  

 

 Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus