Leuk tentje

Het Timorplein is dit jaar niet alleen een podium voor boeren en ambachtelijke producenten, ook muzikaal talent wordt in de schijnwerpers gezet. In en rondom de festival tent hebben we een volledig muzikaal programma van singer-songwriters, dj's, bandjes en zetten we ook een open mic neer. Leuk tentje!

Volledig programma

 
Vrijdag 22 maart | zaterdag 23 maart  
18.00 - 22.00 uur
DJ Snef
Jeffrey van Asselt (DJ Snef) is een bekende in Studio/K en Club Up. Ook organiseert hij soul, funk, hiphop avonden in Poppodium De Meester in Almere en de concept avond 'MONO' in de BG-22-24 vol experimentele elektronische live-muziek en beats. Tijdens het Food Film Festival draait dj Snef tussen de optredens door verassende nieuwe plaatjes en fijne gouwe ouwes. 
 
Vrijdag 22 maart | zaterdag 23 maart
18.00 - 22.00 uur
JNM 
Onze host op vrijdag en zaterdagavond is Jennifer Muntslag. Jennifer is een geboren entertainer die zich van jongs af aan al thuis voelt in de spotlights. Dansen en zingen voor de spiegel was altijd al een dagelijks ritueel; niet verwonderlijk heeft de spiegel nu plaats gemaakt voor verschillende podia. Als host en mc is ze beter bekend als J.N.M, The Naked mc. 

 
Zaterdag 23 maart
19.00 - 19.30 uur
Open mic
Op zaterdagavond zetten we tussen de food trucks, hooibalen en vuurkorven een open podium neer voor dichters, spoken word artiesen en singer-songwriters. We hebben een paar microfoons en D.I.'s klaar staan voor een paar geweldige acts op het podium. 

 
Vrijdag 22 maart
21.00 - 21.45 uur
Ten-Hut
De zeven koppige band Ten-Hut tourt al zeven jaar het hele land door en is steeds vaker te vinden op podia in Duitsland en Frankrijk. De popliedjes worden gekenmerkt door verschillende culturele invloeden waarvoor de bandleden inspiratie opdoen tijdens reizen, bijvoorbeeld naar het Midden-Oosten. Ook de driekoppige blazerssectie heeft een grote rol. Ten-Hut wordt geroemd om de vernieuwende muziekstijl en energieke performance.

 
Zaterdag 23 maart
14.00 - 15.00 uur
Meet the Farmer
Om mensen uit de stad nog meer te verbinden met de makers van hun eten organiseren we op de markt een meet & greet met heuse, echte boeren. Vraag ze het hemd van het lijf: hoeveel dagen per jaar staan koeien in de wei? Wat zijn megastallen nou precies? Krispijn van den Dries (biologisch akkerbouwer) en Jan Kuijpers (pluimveehouder) vertellen je tijdens deze bijeenkomst in de tent alles wat je wil weten over boer-zijn.

 
Zaterdag 23 maart 
19.30-19.50 uur | 20.15-20.35 uur
Emil Landman
Emil Landman (1989), studeerde vorig jaar af aan de Utrechtse Herman Brood Academie. Zijn teksten zijn puur, persoonlijk en tegelijkertijd universeel, de melodieën en zijn gitaarspel meeslepend. Voor zijn debuut EP werkte Emil samen met de New Yorker Larry D. Brown (Grey Reverend). Deze songs vormen samen met later geschreven werk zijn debut EP 'A Bargain Between Beggars' dat op 1 februari uitkwam.

 
Zaterdag 23 maart

21.00 - 21.30 uur
BomberLéo
BomberLéo is de one-woman-band van Leonie Klooster (1984). Met kick-drum, hi-hatt, elektrische gitaar, kazoo en zang speelt zij een aanstekelijke rock ’n roll set. Soms speelt ze akoestisch, dan slechts gewapend met gitaar, belletjes, kazoo en één stampend been. Leonie vindt haar muzikale inspiratie bij rock ’n roll, blues en country grootheden als Melanie Safka, The Kinks, The Stray Cats en Johnny Cash en werkt momenteel aan een album dat eind 2013 uit moet komen.

 
Zondag 24 maart
15.00 - 16.00 uur
Boekpresentatie Alain Caron

Chef Alain Caron geeft een sneak preview van zijn nieuwe boek Le Tour D'Alain - een culinaire reis door Frankrijk, dat na het festival uitkomt. Met verhalen op zijn Alains en alle tijd om persoonlijk kennis te maken en vragen te stellen. Encroyable!

 
Zondag 24 maart
18.00 - 21.00 uur
Pirate Cinema
Pirate Cinema is een gerecyclede DIY machine: een vijfwielige fietsinstallatie die terwijl hij door drie mensen wordt bemand energie produceert, beweegt en ook nog eens spectaculaire multi media performances laat zien. Tijdens het Food Dilm Festival zal op de fiets een film vertoond worden, die met opgewekte energie van de de solar panelen op de trappers wordt afgespeeld.