Nieuws

Programma <b>FFF</b> online!

Programma FFF online!

De afgelopen weken is er keihard en met veel plezier gewerkt aan het festivalprogramma. De mooiste documentaires met heel veel Q&A’s, de coolste workshops en interessante talkshows over actuele en verhitte onderwerpen zijn daarvan het resultaat. 

Dit jaar is het food deel uitgebreid met food trucks, een nog grotere ambachtelijke markt en hebben we een unieke samenwerking met restaurant Bridges. En telkens als we dachten dat het niet beter en leuker kon, kwam er wéér een event of grote naam bij. Zo halen we bijvoorbeeld een beetje Nordic Cuisine naar Amsterdam met Ben Reade van het Nordic Food Lab, het onderzoeksinstituut van het toonaangevende Deense Restaurant Noma. Ook zijn NY Times columnist Mark Bittman, Slow Food-oprichter Carlo Petrini en schrijfster Carolyn Steel te gast. Culinair is ons eigen land ook sterk vertegenwoordigd met o.a. Johannes van Dam, het team van Sergio Herman en Niven Kunz. 

Het filmprogramma is actueler dan ooit. Zo zijn er drie wereldpremières, een Europese première en maar liefst veertien Nederlandse premières waaronder openingsfilm Canned Dreams (Katja Gauriloff, Finland, 2011) en Make Hummus Not War (Trevor Graham, Australië, 2012). Het Grote Debat staat dit jaar in het teken van Genetische Modificatie. Een onderwerp dat behalve veel vragen ook veel emoties oproept. Met gasten als ethicus Frans Brom (Rathenau Instituut) wil het Grote GMO Debat zich juist op die emotionele lading richten: waarom brengt GMO zo'n verhitte discussie teweeg?

Genoeg gepraat; worstel je door het programma, besluit wat je wil gaan zien, doen en proeven en koop vanaf 27 februari je kaarten! 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus