Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>Food Film Festival</b> in Designhuis te Eindhoven!

Food Film Festival in Designhuis te Eindhoven!

Nog steeds aan het nagenieten van het Food Film Festival, of kijk je alweer uit naar volgend jaar? Dan hebben wij goed nieuws. Het Food Film Festival heeft deze zomer voor het eerst een dependance, tijdens de tentoonstelling 'De Etende Mens' in het Designhuis in Eindhoven.

De mens neemt als enige diersoort geen genoegen met zijn eten zoals dat in de natuur aan hem wordt aangeboden. Hij mengt ingrediënten, verhit of koelt ze en maakt er een aantrekkelijke compositie van alvorens zijn tanden er in te zetten. Voor de mens staat eten gelijk aan ontwerp. Het Food Film Festival wil eten in al zijn facetten belichten en is daarom trots om de tentoonstelling ‘De Etende Mens’, die vanaf 30 juni tot en met 6 januari 2013 in het Designhuis in Eindhoven te zien is, mede te mogen presenteren. In samenwerking met Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode, heeft het Food Film Festival een interactief programma samengesteld met films, lezingen, diners en workshops, zoals je die van het Food Film Festival gewend bent.

De tentoonstelling draait om de rol van voedsel in design en andersom. Curator Marije Vogelzang is 'eating designer'. Zij staat er om bekend niet alleen naar de vormgeving van voedsel te kijken, maar ook naar de culturele activiteit en de emoties die eten met zich meebrengt. ‘De Etende Mens’ laat zien hoe vormgevers met behulp van design oplossingen aandragen voor hoognodige veranderingen in onze voedselketen. Marije Vogelzang haalde ruim twintig werken naar Eindhoven waaronder ‘Voedseltje spelen’ van kunstenaar Tomm Velthuis, dat dit jaar ook te zien was op het Food Film Festival. 

Activiteitenprogramma
Het Food Film Festival presenteert drie themadagen tijdens 'De Etende Mens'. Laat je meevoeren in de wereld van Food Design, Snacks en Afval. Alles natuurlijk bezien door een designbril.


ALLES MOET OP // ZATERDAG 29 SEPTEMBER

De film Taste the Waste raakt een gevoelige snaar. Van boer tot bord gaat 40% van ons voedsel verloren. Hoogtijd voor een tegenbeweging! Het Food Film Festival brengt een ode aan de kromme komkommer, varkenssnuit en verloren oogst en sluit de De Etende Mens af met een feestelijk oogstdiner.  Proef hoe lekker de buitenbeentjes van onze voedselketen zijn en laat je inspireren door innovatieve ideeën. Om je aan te melden voor het oogstdiner stuur je een mail naar rsvp@premsela.org o.v.v Oogstdiner

Eerder organiseerden wij al:
FOOD DESIGN // ZATERDAG 21 JULI 
De film Food Design laat een wereld zien die voor velen nog onbekend is. Vaak zonder dat we het ons beseffen, wordt er flink gesleuteld aan ons eten. Waarom? Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Smaak, textuur, geur, geluid en kleur is bepalend voor hoe we ons eten ervaren. ’s Avonds organiseren we een 3-gangen diner waarbij jonge talentvolle chefs zich over het ontwerp van jouw bord buigen.


Schrijf je in voor het diner via rsvp@premsela.org o.v.v Food Design.

VETLKKR // ZATERDAG 25 AUGUSTUS

Archeologische opgravingen in de vroegste steden hebben resten van afhaaltentjes blootgelegd. Fastfood is iets van alle tijden en het is zoveel meer dan een patatje oorlog of een frikandel. Het kan ook een efficiënte, gezonde en sociale manier zijn van eten. Snacks geven een goed beeld van de eetcultuur, sociale omgangsvorm en nationale trots van een land. Denk bijvoorbeeld aan onze typisch Nederlandse bitterbal. Op 25 augustus nemen daarom we een duik in het frituurvet en de wereld van de snacks. Met de film Aardappeleters, diverse sprekers  en natuurlijk snacks die je het water in de mond doen lopen kijken we naar verschillende snack-culturen. 


Praktische info
De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel
Opening: vrijdag 29 juni 
Open: 30 juni t/m 6 januari 2012
Openingstijden: dinsdag – zondag, 11:00 – 18:00 uur
Entree: €5, €3 studenten, kinderen t/m 14 jaar gratis, 
Films: Gratis op vertoon van entreebewijs.
Het alles moet op! diner: €10,-

Fotocredits: Dik /// Stijlloos


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus