Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Food Design

Ga pagina terug

Food Design

Food Design

Documentaire | Martin Habelsreiter & Sonja Stummerer | Oostenrijk | 2008 | 52 min

Duits / Frans / Engels | Engels ondertiteld

zaterdag 19 maart 12:30
Zaal: SK/2

Van alle dieren zijn de mensen de enigen die er alles aan doen om hun eten ergens anders op te laten lijken dan hoe het er uitzag toen het nog groeide in de natuur. Van graan maken we brood, van een koe een biefstuk, van aardappels patat en onze komkommer snijden we in stukjes. Ter garnering. Waarom, in hemelsnaam?

Omdat het onze zintuigen en onze psyche streelt. Food Design geeft je antwoord op vragen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Je ontmoet mensen wiens carrière er uit bestaat het beste kauwgeluid uit een cracker te halen. Dat klinkt misschien als weinig enerverend, maar het heeft ontzettend veel invloed op de smaak ervan. En geluid is lang niet alles. De kleur, tekstuur, vorm, zelfs de culturele betekenis van voedsel, allemaal spelen ze een rol in jouw beslissing iets lekker te vinden.

Food Design bepaalt de smaak

In Food Design blijkt hoe complex de menselijke smaakervaring is. Een keur aan wetenschappers, onderzoekers, fabrikanten, ontwerpers, chefs en ontwikkelaars legt uit dat jij niet weet wat je proeft. Je wordt in de maling genomen door je hersens. En door degene die je eten heeft gemaakt, natuurlijk. Of het nou een drie sterrenchef is of de fabrikant van een knakworst, je kunt er op rekenen dat de hele smaakervaring ontworpen is. Ga vooral ook naar Food Design om prachtige beelden van in slow motion brekende brokken chocola en biscuitjes te zien. De wetenschappers en onderzoekers gebruiken die beelden om te onderzoeken wat de ideale hoeveelheid kracht is waarbij een koekje met chocola moet breken, maar voor de toeschouwer is het simpelweg een fascinerende kijkervaring. En wees niet verbaasd als je ineens zin hebt in M&M's als je binnen zit.

Meld je hier aan voor dit event op facebook!

 







Trailer