Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>Food Film Festival filmweek </b> op Holland Doc 24

Food Film Festival filmweek op Holland Doc 24

Heb je de smaak te pakken gekregen op het Food Film Festival? Dan kan je volgende week je hart ophalen bij een aantal heerlijke eet-documentaires op het digitale kanaal Holland Doc 24. In samenwerking met het Food Film Festival zendt Holland Doc een themaweek uit over eten.

Holland Doc 24 is het digitale documentairekanaal van de publieke omroep. Het is te bezien via digitale televisie, met een speciaal zenderpakket, of (gratis) via de site.  Vanaf 17 maart, dus nog tijdens het festival, vertoont Holland Doc 24 een serie documentaires over eten in een speciale themaweek. Bijna alle films waren vorig jaar geselecteerd voor het Food Film Festival. Een uitgelezen kans dus om de films van vorig jaar nog eens terug te kijken, of, als je er toen niet bij was, dat voor het eerst te doen.


De films die op vorig jaar op FFF speelden, zijn: 
  • Eeuwige Moes, over de strijd van Ruud Walrecht om bijzondere groentenvariĆ«teiten voor de toekomst te redden.
  • Goddelijk Varken, vorig jaar de openingsfilm van het FFF, over een slager die zijn eigen varken heeft. Maar willen zijn klanten wel een varken met een gezicht?
  • Smakelijk Eten!, over de invloed die een lekkere maaltijd van ons heeft op de wereld elders.
  • Taste the Waste, over de onwaarschijnlijke hoeveelheden goed voedsel die worden weggegooid.
  • Bloed, over de kunst van het zelf slachten.
  • De Smaak van de ziel, over topchef Erik van Loo (restaurant Parkheuvel in Rotterdam) en diens voorganger, Michelinsterren, goede smaak en hoe je die kunt bereiken.
Verder in Holland Doc's themaweek een interessante aflevering van VPRO's Trendspotting over Slow Food, de organisatie op wiens ideeƫn het Food Film Festival losjes is gebaseerd. En nog veel meer! Check it out en genieten dus!

Veel films uit de themaweek zijn nu al on demand te bekijken via Holland Doc 24. Neus eens rond op de site, en vindt de prachtigste documentaires over alle mogelijke onderwerpen.


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus