films - short

L'Universelle des Pourcel <b>Wereldpremière</b> + <b>Q&A</b>

L'Universelle des Pourcel Wereldpremière + Q&A

Berry van Galen naar een idee van Alain Caron | Frankrijk | 2011 | 35 min | Frans gesproken | Engels ondertiteld
Voorstelling 1: vrijdag 9 mei 16:15 | KH 2 + 3 + Q&A
Voorstelling 2: zondag 11 mei 15:00 | KH 1 | Bij Gouden Ticket + Q&A

De beroemde gastronomische tweelingbroers Jacques en Laurent Pourcel waren altijd onafscheidelijk. Totdat zij besloten om samen de wereld te veroveren, op tienduizend kilometer afstand van elkaar. Dankzij hen maakt Shanghai kennis met de Franse keuken.

De Wereldpremière van L'Universelle des Pourcel geeft een kijkje in de keuken van de beroemde tweelingbroers Pourcel. Niet alleen in hun Franse, maar ook die in Shanghai. Want sinds het succes van hun eerste restaurant Le Jardin des Sens, geopend in 1988 en bekroond met drie Michelinsterren tussen 1998 en 2006, hebben de broers vandaag de dag een imperium dat zich uitstrekt over de wereld.


Jacques heeft namelijk een liefde opgevat voor China, en is uitgenodigd om te koken op de wereldtentoonstelling van 2010. Frans met een twist, om het begrijpelijk te maken voor de Chinezen. De aangepaste, versimpelde kaart neemt niet het vervreemde gevoel in het Franse Paviljoen weg, evenmin als alle Europese kunst en architectuur daaromheen.

Na dit avontuur blijft Jacques in Shanghai om er een eigen restaurant te openen. Laurent blijft achter in Frankrijk, en dat is even wennen. De broers zijn van kleins af aan onafscheidelijk geweest. Zoals Laurent zelf zegt: 'het is een soort osmose'. Want hoewel de een iets eerder van school kwam, hebben ze samen besloten om chefs te worden, en kozen ze door het leven heen steeds voor elkaars gezelschap.

'Je moet niet lokaal of nationaal, maar globaal denken,' vindt Laurent. Een interessant streven dat de broers behoorlijk op de proef stelt.

L'Universelle des Pourcel wordt samen met Inside the Best Restaurant in the World: El Cellar de Can Roca vertoond. Let op: De vertoning op zondagmiddag hoort bij een Gouden Ticket-lunch met de gebroeders Pourcel. Na afloop van beide vertoningen is een Q&A.

Deel dit programma


Ga terug naar het films - short programma


blog comments powered by Disqus