Nieuws

FFF minidocumentaire: leghaantjes

FFF minidocumentaire: leghaantjes

Eten smaakt beter als er een goed verhaal achter schuilt. Daarom vroegen we twee jonge filmmakers om de verhalen achter de ingrediënten uit het FFF Restaurant vast te leggen. Drie minidocumentaires zijn daarvan het resultaat.

De korte documentaires over haantjes, vis en asperge zoomen in op ons menu. Waar komt de groente, het vlees en de vis op het Food Film Festival vandaan? Wie maakt het, hoe wordt het gevangen, geslacht en hoe smaakt het? Waarom willen de FFF-chefs zo graag met deze ingrediënten werken?

Filmmakers Tjebbe Venema (28) en Florence Bouvy (21) volgden voor het FFF drie key-ingrediënten met hun camera’s. Samen met YFM-academicus Wilbert van de Kamp maakten ze drie prachtige minidocumentaires waarin de verhalen achter deze producten worden verteld. Dit drieluik aan verhalen wordt vanaf vandaag op deze website vertoond en een compilatie van de drie films zal in het FFF Restaurant worden afgespeeld. Zo zien gasten terwijl ze eten waar dit eten vandaan komt en geeft het FFF een nieuwe dimensie aan het diner.

Food Film Network
Om jonge, talentvolle filmmakers nog meer te stimuleren om films over eten te maken, lanceert het Food Film Festival dit jaar een wereldwijd netwerk van food- en filmfestivals. Daarnaast worden er voor het eerst awards aan de beste foodfilms uitgereikt. Hiermee stimuleert het festival het binnenstebuiten keren van het voedselsysteem met de camera. 
 
Het eerste filmpje:
 
 
 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus