Nieuws

Niet missen: Food Film Talks

Niet missen: Food Film Talks

In deze bijzondere programmering wordt de relatie tussen voedsel en beeld letterlijk op tafel gelegd. Food Film Talks is een live talkshow waarin filmmakers met elkaar aan tafel gaan en alles over de foodfilm bespreken!   

Er zijn dit jaar op het FFF veel (sterren)chefs aanwezig, achter het fornuis, in masterclasses en natuurlijk op het witte doek. Maar hoe beweeg je je als filmmaker tussen de chefs in een sterrenrestaurant? Hierover gaan we in gesprek met Remko Schnorr, cameraman van de film Sergio Herman: Fucking Perfect

Tijdens Film Food Talks worden de allereerste Food Film Festival Awards uitgereikt en ook het Food Film Network gelanceerd. Een netwerk van verschillende foodfilmfestivals die zich samen sterk maken om de foodfilm nóg meer op de kaart te zetten door een kleine filmmarkt hiervoor op te zetten en jonge filmmakers aan te moedigen foodfilms te maken. 

Maar ook Caspar Sonnen, coördinator Nieuwe Media het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) en curator van IDFA Doclab komt langs en neemt ons mee in de wondere wereld van het web. Hij vertelt over de relatie tussen food en het internet en over de (steeds groter wordende) rol van nieuwe media in het vertellen van voedselverhalen.

FFF producties
Om ook in Nederland jonge makers aan te moedigen zijn we dit jaar begonnen met een eigen productie. In een drieluik korte reportages brengen we verhalen over het voedsel dat op het festival gebruikt wordt, in beeld. Later deze week verklappen we daar meer over. Wel kunnen we al vertellen dat een van deze reportages als aperitief aan je wordt voorgeschoteld tijdens de talkshow.

Extra trots zijn we op de 13 films die dit jaar in première gaan tijdens het Food Film Festival; Nederlandse, Internationale of zelfs Wereldpremières. Om er een paar te noemen: Food Chains, BijvangstGrowing Cities, Het nieuwe eten, Inside the Best Restaurant in the World: El Celler de Can Roca, Perú Sabe en L'Universelle des Pourcel.

Deze goed gevulde talkshow is gratis te bezoeken op zondagmiddag om 16.30 uur in het Machinegebouw. Mis het niet!


 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus