Nieuws

Blog // Wat er gebeurt als je doeners bij elkaar zet

Blog // Wat er gebeurt als je doeners bij elkaar zet

Even geleden riep ik enthousiast op kantoor dat een wekelijks blog over onze events een goed idee zou zijn. Om ons publiek meer inzicht te geven in de motivatie, mensen en arbeid achter de talkshows en debatten die we 3 dagen organiseren, en waar 5 maanden aan is gewerkt. 

''Daar begin ik gewoon ruim op tijd mee'', dacht ik, ''en dan lever ik iedere week keurig op tijd eentje aan bij de redactie.'' Als iets van mij gezegd kan worden is het dat ik de vaardigheid zelfoverschatting inmiddels redelijk onder de knie heb. Mijn ambitie en vermogen zijn een soort kibbelende broertjes die gek op elkaar zijn, maar voortdurend gezamenlijk de grens opzoeken. Ik herken dit gelukkig terug bij mijn collega’s, en het is volgens mij de reden dat we nu, op negen dagen tot de start van het Food Film Festival 2014, naast redelijk overwerkt ook steeds trotser beginnen te worden op wat er staat.

Het is dan ook passend dat we het festival op vrijdag 9 mei aftrappen met twee events waar grenzeloze ambitie centraal staat. Al om 12.00 uur zetten we samen met Professional Rebel en de Rabobank de meest leerzame lunch ooit neer. In ‘Als Warme Broodjes...’ gaan we met Drees Peters Willem & Drees, Sarriel Taus (ZuiderMRKT), Maartje Nelissen (The Food Line-up) en een publiek dat staat te trappelen om zelf te beginnen in gesprek over de valkuilen en leermomenten van voedselondernemerschap in Amsterdam.

Die energieke lijn zetten we voort in Amsterdam Voedselstad. In dit programma presenteert de Gemeente Amsterdam haar nieuwe voedselvisie, een document dat de kaders schept voor innovatieve voedselinitiatieven van en voor de de stad. Gelukkig zijn er al jaren heel veel mensen stuiterend van ambitie bezig om Amsterdam en de wereld een beetje beter te maken door middel van voedsel, en om dat te vieren geven we tien van hen het podium. Onder leiding van Linda Vermaat vertellen onder meer Philip van Traa (Grown Downtown), Sacha Landshof (De Tostifabriek/ Amsterdamse Conserven Maatschappij) en Guido van Staveren van Dijk (Moyee Coffee) over hun motivatie in ondernemerschap en hun band met de stad. Anderhalve week geleden hadden we deze groep al even op kantoor voor een ontmoeting en fotomoment, en onmiddelijk ontstonden betrokken gesprekken en nieuwe lijntjes. Dat is wat er gebeurt wanneer je doeners bij elkaar zet. 

Als ik dat zie gebeuren, weet ik ineens weer waarom ook wij af en toe de grenzen van ons vermogen opzoeken. Om heel toffe dingen neer te zetten, en hopelijk een plek te creĆ«ren waar mensen elkaar kunnen inspireren tot actie. En dan is het feest nog maar net begonnen…
 
Maarten Kuiper - Coordinator Events  
 
Foto's: Maartje Strijbis


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus