Nieuws

Gouden Tickets: Hollandse Nieuwe

Gouden Tickets: Hollandse Nieuwe

Ze zijn jong, gedreven, koken de sterren van de hemel en zijn ook nog eens ontzettend knap. Op zaterdag 10 mei brengen we de Hollandse Nieuwe van de Nederlandse gastronomie bij elkaar in het FFF Restaurant. Vandaag gaan de Gouden Tickets hiervoor in de verkoop.

Wie zijn het? Niven Kunz (32) heeft sinds 2005 een Michelinster en zijn restaurant Niven is uitgeroepen tot Beste Groenterestaurant van 2013. Jaimie van Heije (29) leerde het vak bij sterrenchefs als Ron Blaauw en Sergio Herman. Nu heeft hij een eigen zaak in Ouderkerk aan de Amstel. Jonathan Zandbergen (29) is chef-kok bij restaurant Het Veerhuys en het jongste talent van de groep. Hij werd, net als Jaimie en onze eigen Joris Bijdendijk (29), door Gault Millau genomineerd als belofte van het jaar 2014. Samen met Joris zullen deze gastchefs een spetterende lunch voor je bereiden.
 
Deze nieuwe generatie chefs zijn allemaal op een bewuste manier bezig met de producten die ze gebruiken en koken zoveel mogelijk volgens de seizoenen. Zij staan op het punt om Nederland te veroveren met sterwaardig eten zonder hoogdravend gedoe. Bij hen mag je gewoon in je korte broek aanschuiven, als je wil. Dit sluit goed aan bij de filosofie van het FFF Restaurant
 
 

Na de lunch wordt de Nederlandse film Hollandse Nieuwe vertoond. De prijswinnende filmmaker Leonard Retel Helmrich (De Stand van de Sterren) neemt je in dit prachtig gefilmde portret mee aan boord van de laatste Nederlandse haringvissers. Een uniek kijkje in de cultuur van een verdwijnende beroepsgroep met zijn eigen gewoonten en tradities. 
 
Deze kaarten zijn de laatste in de Gouden Tickets-reeks waarmee je het Food Film Festival kunt steunen. Met je Gouden Ticket help je ons namelijk om het FFF Restaurant neer te kunnen zetten. Want waar we heen gaan, is nu nog een lege ruimte in de Westergasfabriek. Hier moet alles van begin af aan worden opgebouwd. 

De Gouden Tickets voor de Hollandse Nieuwe-lunch zijn €80,- per persoon (exclusief wijnarrangement). Van deze €80,- gaat €30,- naar het Food Film Festival om het FFF Restaurant te realiseren, €40,- per ticket is voor de lunch en €10,- voor de film. Ook bij deze lunch is weer beperkt plaats, dus koop op tijd een kaartje.

Meer goud
Heb je wel zin om culinair in de watten gelegd te worden? Er zijn ook nog Gouden Tickets voor de andere twee lunches te koop. Zo kun je op 11 mei bij de gebroeders Pourcel eten of op vrijdag 9 mei bij Johannes van Dams culinaire top. Wacht niet te lang, want er is beperkt plek voor alle lunches! 
Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus