Nieuws

Gouden Tickets: <b>Proefwerk</b>

Gouden Tickets: Proefwerk

Er zijn weer nieuwe Gouden Tickets online! Dit keer brengt het Food Film Festival een ode aan culinair recensent Johannes van Dam. Drie van zijn favoriete Amsterdamse chefs zijn uitgenodigd om de lunch op vrijdag 9 mei te bereiden.

'Proefwerk'-lunch en film
Johannes van Dam was de nestor van de Nederlandse gastronomie. In zijn rubriek Proefwerk in Het Parool hield hij de Amsterdamse horeca tegen het licht. Hij fileerde menig broddelkok en schreef de toppers de sterren in. Vrijdag 9 mei brengen wij een ode aan de vorig jaar overleden Van Dam. Deze unieke en uitgebreide lunch, met een film, wordt bereid door drie Amsterdamse topchefs die alledrie een 9,5 of hoger kregen van Van Dam!
 
Maar wie zijn dat dan? Iwan Driessen van Rijsel (9,5 van Johannes), Richard van Oostenbrugge van Bord’Eau (10-) en Michiel van der Eerde van Baut (10-) behoorden tot de favorieten van Johannes.  Onze FFF-chef Joris Bijdendijk (executive chef Restaurant Bridges)  en Samuel Levie brengen deze culinaire zwaargewichten nu samen, om een toplunch voor jullie neer te zetten. Leuk detail: de vier topchefs staan tijdens de Proefwerk-lunch voor het eerst samen in de keuken; als dat niet wat lekkers oplevert…
 
Tijdens de Proefwerk-lunch interviewen Samuel Levie en Hiske Versprille, die Johannes’ rubriek na diens overlijden overnam, de chefs en elkaar over hun ervaringen met de grootmeester. Na de lunch wordt de film ‘De keuken van Johannes’ vertoond. Een intiem portret van Van Dam gemaakt door Bianca Tan.
 
De lunch is onderdeel van de GoudenTickets-serie die het Food Film Festival dit jaar organiseert. De Gouden Tickets bieden toegang tot unieke lunches die bijzondere gastchefs geïnspireerd op een food film bereiden. De lunches maken bovendien de verhuizing van FFF naar de Westergasfabriek mogelijk.
 
Waarom steun aan het FFF?
Het Food Film Festival verhuist dit jaar naar de Westergasfabriek. Dat betekent meer ruimte voor de films, workshops en natuurlijk ook in het FFF Restaurant. Maar het FFF Restaurant bestaat nog niet. Waar het moet komen, is nu nog een lege ruimte. Anders dan andere jaren moet het FFF Restaurant dus van begin af aan opgebouwd worden. Door een Gouden Ticket te kopen steun je het Food Film Festival om deze mooie uitdaging te realiseren.

Wat kost het?
De Gouden Tickets voor de Proefwerk-lunch op 9 mei zijn €80,- per persoon (exclusief wijnarrangement). Van deze €80,- gaat €30,- naar het Food Film Festival om het FFF Restaurant neer te kunnen zetten, €40,- per ticket is voor de lunch en 10,- voor de film. 
Wil jij verzekerd zijn van een plek bij deze lunch, wees er dan snel bij want er is beperkt plaats.
 
Vrijdag 9 mei
11:30-16:30
 
 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus