Nieuws

Weet wat je data: <b> FFF </b> op DocLab

Weet wat je data: FFF op DocLab

Wederom doet FFF mee aan DocLab, het Nieuwe Mediaprogramma van documentaire filmfestival IDFA. Want in de 21ste eeuw wordt je online (en offline trouwens ook) overal gevolgd. En in dat profiel staat ook wat je eet...

Vorig jaar participeerde het Food Film Festival voor de eerste keer in DocLab. En dat smaakte naar meer. Aanstaande zaterdag zal chef en Food Film Festival oudgediende Gilbert Kolff een zeer persoonlijk gerecht presenteren tijdens het 'Who's your Data?' evenement in De Brakke Grond in Amsterdam. Samen met de mensen van SETUP dook Gilbert in de internet zoekgeschiedenis van een onbekende vrijwilliger. Die vrijwilliger gaf er toestemming voor om te doorzoeken wat hij allemaal bij Google opvraagt. En als je een beetje een internetgebruiker bent, dan weet je dat dat van alles kan zijn: als je toegang hebt tot die informatie, kan een heel duidelijk beeld van iemand schetsen. 

Maar hoe duidelijk? Weet Google wat jij lekker vindt? Wat je guilty pleasure is? Welk recept je maakt als je indruk op iemand wil maken? Weet Google misschien dat jij niet zo goed eet als je doet voorkomen op je Instagram? Dat is behoorlijk persoonlijke informatie en je zult dan ook verbaasd zijn over het resultaat.

Chef Gilbert Kolff kwam tot schokkende conclusies bij het doorploeteren van jaren internetgebruik. En hij heeft het resultaat verwerkt in een recept, dat de proefpersoon perfect typeert: een synthese van iemands eetgewoonte op basis van de enorme hoeveelheid informatie die tegenwoordig voor ieder individu beschikbaar is.

 

Geïnteresseerd? Lees hier meer. En kom dan ook naar het evenement!

 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus