Nieuws

Slow Food, Slow Web: FFF op IDFA's <b> DocLab </b>

Slow Food, Slow Web: FFF op IDFA's DocLab

Op zaterdag 23 november is Jonathan Harris te gast bij een nieuw programma van IDFA's nieuwe media-programma DocLab en Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Hij geeft een introductie in 'Slow Web' terwijl chef Gilbert Kolff je namens FFF laat proeven van Slow Food.

Het internet is een opwindende plek voor zowel voedsel- als filmliefhebbers. Food en Film ontmoeten elkaar in allerlei spannende nieuwe vormen. Maar als je niet uitkijkt, vind je alleen maar troep. Dat is het 'Snelle Web' van razendsnel status updates liken, commerciële videootjes van twijfelachtige kwaliteit en hijgerig nieuws over de waan van de dag heeft wel wat weg van fast food. Snel, maar niet echt lekker. En ook niet goed voor de wereld.
 
Maar zoals fast food in Slow Food zijn tegenhanger heeft, heeft het 'fast web' ook een tegenhanger: the Slow Web. Zoals Slow Food je leert kwaliteit te waarderen, rustig te gaan zitten en de tijd te nemen om ten volste te genieten van je eten, laat the Slow Web je het internet ervaren als een plek van verhalen, kunst en ervaring. Ervaring die er ook morgen nog toe doet. En in full screen.
 
Computerkunstenaar en -wetenschapper Jonathan Harris is een van de proponenten van the Slow Web. Fans van digital storytelling mogen de live-presentatie zeker niet missen. Originele projecten als We Feel Fine - een computerprogrammaatje dat elke paar minuten het web afspeurt naar de frasen 'I feel...' en 'I am feeling...' om met het achtergevoegde bijwoordelijk naamwoord te peilen hoe we ons collectief voelen. Of neem 'I Love you work', waarbij Harris gedurende tien dagen, elke vijf minuten, een filmpje van tien seconden maakte van 'de realiteit van hen die fantasieën maken' - een groep lesbische pornoactrices.
 
Dit soort alternatieve manieren van documentaire verhaal vertellen nemen dus inspiratie uit de Slow Food manifesten. Daarom laat chef Gilbert Kolff zich tijdens Harris live-presentatie op zaterdag 23 november in de Brakke Grond in Amsterdam inspireren door de projecten. Hij maakt verschillende kleine, fijne, begeleidende gerechtjes. Verwacht tijdens het Food Film Festival van 2014 meer cross over tussen nieuwe media en food films!
 
Voor meer informatie over de presentatie van Jonathan Harris en het Interactive Reality programma van IDFA DocLab en de Brakke grond, kijk op de DocLab website.
 

Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus