Restaurant

Restaurant

Het FFF Restaurant wordt geleid door Joris Bijdendijk, chef-kok bij restaurant Bridges (één ster) in hotel The Grand in Amsterdam. Het restaurant werkt volgens de Slow Food-filosofie, dus rekening houdend met het seizoen, de herkomst, de wijze van produceren en de verhalen achter een product. 

Dit jaar is het standaardmenu vegetarisch. De rollen worden daarmee omgedraaid: niet de vegetariërs moeten iets 'anders' bestellen, maar de vleeseters kunnen vragen om iets extra's. Zo is vlees eten een bewuste keuze en niet iets dat elke avond vanzelfsprekend op je bord belandt. Deze benadering is volgens de chefs belangrijk: niet vlees of vis, maar groente moet de hoofdrol spelen in wat we eten. En dus is het menu volledig opgebouwd rondom groenten uit het seizoen en Hollandse kazen. Radijs, witte asperge, rabarber, amandel, linzen, Boeren Goudse Oplegkaas (een Slow Food presidium) en nog veel meer good, clean & fair ingrediënten.

En de dierlijke eiwitten? Elk jaar kiezen FFF-chefs Samuel Levie en Joris Bijdendijk één ingrediënt dat wat hen betreft wat extra aandacht verdient. Dit jaar is dat het leghaantje, een eendagskuiken dat - slechts omdat hij in de verkeerde stal (keten) wordt geboren, niets waard is. Van deze haantjes, die van de initiatiefnemers van Hollands Haantje wel de ruimte en tijd krijgen om op te groeien, maken de chefs een boudin blanc: een heerlijk worstje uit de worstmakerij van Brandt & Levie. Bij het voorgerecht kunnen visliefhebbers een stukje harder uit de Waddenzee afkomstig van de Goede Vissers kiezen. Deze harder is in Amsterdam gerookt bij Frank's Smoke House.
 
FFF Restaurant, Westergasfabriek Openbare Verlichting
Diner van 17.00 uur tot 23.00 uur
Menuprijs 32,50 (excl. wijn en supplementen)
Supplement harder: 3 euro, supplement haan: 4 euro 
Reserveren is niet mogelijk dus kom bijtijds! 

 Van culinair journalist Mac van Dinther (Volkskrant), kregen we vorig jaar al een heel mooi compliment! Ook dit jaar kun je in het FFF Restaurant weer heel bijzondere gerechten verwachten en genieten van sterwaardig eten.