films

Dieren eten <b>SHORTS + Q&A </b>

Dieren eten SHORTS + Q&A

58 min
Voorstelling 1: zaterdag 23 maart 18:15 | Studio/K 1
Voorstelling 2: zondag 24 maart 19:00 | Studio/K 2

Alles wat we eten, heeft geleefd, dus eten betekent doden. Bij planten is dat nog wel te doen, maar bij dieren vinden we dat moeilijker. Veel mensen houden juist van dieren. Maar ze houden ook van vlees… Hoe gaan we daar mee om? Twee uitstekende korte films over het onderwerp vertellen je meer.


Meatwork

Documentaire I Madeleine Parry I Australië I 2012 I  29 min I Engels gesproken I geen ondertiteling I EU première

Madeleine Parry maakte eerder Murder Mouth, een van de beste korte films uit het Food Film Festival programma van 2012. Ze onderzocht hoe het was om haar eten te doden, beginnende met een brocoli geleidelijk opschalend tot een lam. In Meatwork gaat zij verder waar ze gebleven was: ze wil ervaren wat het inhoud om op grote schaal vee om te brengen. Hoe kan je anders rechtvaardigen dat je vlees eet? Wat doet het met een mens? Ze neemt een baan in een slachthuis en werkt er voor een maand.


Facing Animals + Q&A

Documentaire I Jan van IJken I Nederland  I 2012 I  29 min I Nederlands gesproken I Engels ondertiteld
Het ene dier is het andere niet. Terwijl duizenden dieren dagelijks in de geïndustrialiseerde en gemechaniseerde machinerie van de bioindustrie tot allerlei voedsel worden verwerkt, föhnt een hobbyist zijn prijswinnende haan. Facing Animals kiest op indrukwekkende wijze het perspectief van het dier en houdt ons een spiegel voor: terwijl we onze huisdieren als bijna beter dan onze medemens behandelen, bouwen we machines en constructies om zo goedkoop mogelijk zoveel mogelijk karbonaatjes te maken. Een film door de ogen van het dier, over mensen.

zaterdag 23 maart 18:15 | Studio/K 1 zondag 24 maart 19:00 | Studio/K 2
 

Deel dit programma


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus