films

Do it Yourself! <b> SHORTS </b>

Do it Yourself! SHORTS

Documentaire | 2011 | 78 min | Diversen
Voorstelling 1: vrijdag 16 maart 17:00 | SK/2
Voorstelling 2: zondag 18 maart 19:45 | SK/2

Een serie korte films met het thema Do it Yourself!! Want zelf op zoek gaan naar antwoorden, zelf koken, vragen stellen en ervaren is wat ons betreft de eerste stap naar een duurzamer voedselsysteem. En de mensen in deze films laten zien hoe je dat doet! DIY everybody!



Café Bern
Documentaire I Maaike van Cruchten & Arjen Oosterbaan I Nederland I 2011 I 38 min I Nederlands I Engelse ondertiteling I Première
Wat is de overeenkomst tussen een wetenschappelijke proefopstelling in een laboratorium en een pannetje kaasfondue? De documentaire Café Bern - Het geheim van Heli (von Copter) vertelt het verhaal van Helmut Winzeler, een Zwitserse kernfysicus die in 1978 het onderzoek naar elementaire deeltjes liet voor wat het was en zelf een cafeetje op de Nieuwmarkt in Amsterdam opende. Tot op de dag van vandaag zit het café elke dag van de week stampvol. In de film vertellen de huidige 'directieleden' de kleurrijke geschiedenis van het restaurant: van de oprichting door de excentrieke en in 2001 overleden Helmut tot aan de dag van vandaag. Café Bern is een prachtig portret van hoe je met liefde voor goed eten een restaurant op een eigengereide en authentieke manier neerzet.


Homemade Smarties
Documentaire I Sigrun Köhler & Wiltrud Baier I England I 2007 I 25 min I Engels I Engelse ondertiteling
Smarties zijn lekker, maar hoe maak je ze eigenlijk? In Homemade Smarties besluiten drie Schotse kinderen om zelf Smarties te maken En dan kom je er achter dat de ingrediënten die erin moeten helemaal niet als eten klinken, maar eerder als een scheikundelaboratorium. Het is heerlijk om een stel onbevangen kinderen met oprechte interesse naar de fabrikant te zien bellen met de vraag waar ze toch die raadselachtige en onuitspreekbare ingrediënten kunnen kopen. De gesprekken tussen het mini kooktrio zijn zowel hartverwarmend als typerend voor de verloren waardering van het zelf verzamelen, selecteren, bereiden en delen van eten in onze samenleving.


Murder Mouth
Documentaire I Madeleine Parry I Australië I 2011 I 17 min I Engels I Geen ondertiteling

Alles wat wij eten heeft geleefd. Iets eten impliceert dus iets doden. Daaruit volgt dat als je iets wilt eten, je het eigenlijk ook zou moeten kunnen doden. Vanuit deze simpele redenering onderneemt de 21-jarige Australische Maddy een ongebruikelijk experiment. Laconiek besluit Maddy haar eten zelf te gaan doden. Met een broccoli is dat nog wel te doen, een vis is al anders, maar hoe ga je te werk met een kip. Of een lam? Murder Mouth is een uiterste poging om het dier en haar bord weer met elkaar te verbinden. Het alternatief is om nooit meer te eten wat je niet zelf kunt doden.‬

Deel deze film


Ga terug naar het filmprogramma


blog comments powered by Disqus