Nieuws

Ontmoet <b>Carlo Petrini</b> op het Food Film Festival

Ontmoet Carlo Petrini op het Food Film Festival

Slow Food is met ruim 100.000 leden in 153 landen uitgegroeid tot een internationale organisatie en heeft zelfs een eigen Universiteit van Gastronomische Wetenschappen. Oprichter Carlo Petrini is als speciale gast op het FFF aanwezig. 

Toen McDonalds in 1986 een vestiging in Rome opende, werd het een groep vrienden uit Noord-Italië te veel. Middenin Rome, het hart van de Italiaanse eetcultuur, een Amerikaans symbool van fast food? De vrienden kwamen in verzet en richtten onder leiding van Carlo Petrini Slow Food op. Regisseur Stefano Sardo maakte een film over Petrini en de Slow Food beweging. In de film Slow Food Story toont Sardo de geschiedenis van de beweging en laat hij zien welke culturele revolutie Slow Food teweeg heeft gebracht.
 
Op 22 maart zal Carlo Petrini tijdens een diner voor Slow Food leden spreken over de rol van Slow Food in een veranderende wereld. Maar wees niet getreurd, ook jij kunt Carlo Petrini ontmoeten. Na de vertoning van de film is er een Q&A met Carlo Petrini en regisseur Stefano Sardo en kun je hen de hemd van het lijf vragen.
 
Wil je nog meer weten (en proeven) van Slow Food? Ook op onze ambachtelijk markt zijn dit jaar Slow Food producten te vinden. 
  


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus