Nieuws

Food Film Festival <b>partners</b>

Food Film Festival partners

Het Food Film Festival wordt mogelijk gemaakt door partners die willen werken aan een beter voedselsysteem. Net als vorig jaar zijn Rabobank Amsterdam en Oxfam Novib weer hoofdpartners. Nieuw dit jaar is onze samenwerking met Jamie magazine.

 

Oxfam Novib GROW
De scheve verdeling van voedsel over de wereldbevolking heeft sterk de aandacht van zowel Oxfam Novib als de Youth Food Movement – en dus het Food Film Festival. De wereldwijde GROW champagne van Oxfam Novib heeft als doel kleinschalige landbouw en minder milieuvervuilende manieren van voedselproductie te bevorderen. Ook pleit de campagne voor meer sociale rechtvaardigheid met name in de verdeling van voedsel. Grote doelstellingen natuurlijk, maar hoe meer mensen zich bewust worden van de problematiek, hoe dichterbij oplossingen zijn. 

De Rabobank
De Rabobank is van origine een coöperatieve bank – ‘established by farmers’ - dus de link is duidelijk. De rol van banken en andere financiële instanties in de huidige voedselproductie is enorm groot en belangrijk, zij het zeker niet onomstreden. In de toekomst zullen we gezamenlijk naar een duurzamere manier van voedsel verbouwen toe moeten en daar is misschien wel een minder groot rendement op te behalen. Interessante ontwikkelingen die politiek, boer, de financiële wereld en de consument samen moeten doormaken. Daarom zijn we blij met de steun van een bank die zijn wortels in de Nederlandse boerenklei heeft. 

Jamie magazine
Jamie magazine is dit jaar een van de nieuwe hoofdpartners van het Food Film Festival. De bindende factor in deze nieuwe samenwerking is zonder twijfel de liefde voor gezond en lekker eten. Tijdens het FFF verzorgt het Food Film Festival samen met Jamie magazine de Skills workshop Snijtechnieken. In drie sessies van 15 minuten leren de deelnemers verschillende snijtechnieken. Met de ingrediënten wordt vervolgens een heerlijke ceviche bereid én verorberd. Kaarten voor deze workshops zijn alleen tijdens het festival te koop. De workshops worden doorlopend gegeven, op vrijdag tussen 14.30 en 18.30 uur en op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 18.00 uur.

Het FFF bedankt ook alle overige food, locatie en mediapartners en de suppliers!

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus