Nieuws

<b>IDFA en Food Film Festival</b> werken samen!

IDFA en Food Film Festival werken samen!

Kennis is macht en daarom gaan het Food Film Festival en IDFA samenwerken! Het grootste documentaire-festival ter wereld en FFF slaan de handen in één op jacht naar de beste food doc's. Ook gaan we meer bij elkaar op bezoek en wijzen we publiek op topfilms bij de ander.


Het idee voor het Food Film Festival komt eigenlijk een klein beetje bij IDFA vandaan. Toen het idee voor het Food Film Festival in 2010 werd geboren, werkten twee van de oprichters bij IDFA. Sindsdien is de band altijd warm geweest en sinds gisteren is de voor de hand liggende samenwerking dus officieel. 
 
Elk jaar worden op het IDFA de beste en mooiste documentaires van over de hele wereld vertoond, een deel daarvan gaat over voedsel. Vaak worden die films een paar maanden later door het Food Film Festival nogmaals vertoond. Zo ging het bijvoorbeeld in 2011 met El Bulli: cooking in progress. Die film, over de vermaarde topchef Ferran Adrià, gooide op IDFA hoge ogen. De grootmeester en het onderwerp van die film was toen zelf aanwezig voor een Q&A. Een paar maanden later werd El Bulli tijdens het Food Film Festival wéér een hit en verkocht als eerste film - binnen een uur nadat de kassa open ging! - volledig uit. 
 
Het Food Film Festival heeft weer een eigen specialiteit. Zo werd de IDFA-hit Jiro, dreams of sushi op het Food Film Festival aangeboden met nog een andere sushi film (Sushi, the global catch, eveneens in de IDFA-selectie) en in combinatie met een workshop duurzaam sushi maken. Deze kennis over de food-wereld en duurzaamheidsonderwerpen is voor IDFA een reden om de banden aan te halen. Kijk vanaf nu dus uit naar collectieve projecten en verwijzingen! 
 
Ook dit jaar vertoont het Food Film Festival documentaires die eind 2012 bij IDFA te zien waren. Heb je The Fruit Hunters, Land Rush, Rauwer, More Than Honey en de korte film Polaris (voorafgaand aan de film L'Amour des Moules) toen gemist? Grijp dan nu je kans voor revanche! 

 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus