Nieuws

Markt met een <b>boodschap</b>

Markt met een boodschap

Ondanks de ijzige kou trotseren vele mensen de gezellige markt van Food Film Festival, die dit jaar veel uitgebreider is dan voorgaande jaren. Op het Timorplein zijn veel leuke voedsel initiatieven te zien én te proeven.

Een opmerkelijk protest op het plein voor StayOkay: op een vierkante meter aarde staan Playmobilemannetjes te protesteren voor beter grond. 25 procent van het aarde is niet meer bruikbaar voor gewassen omdat deze is verarmd door bijvoorbeeld intensieve landbouw. Met dit kleine protest hoopt Nature & More bewustzijn te creëren voor dit probleem en ze bieden ook een oplossing aan: eet biologisch. Die houden rekening met alle elementen voor het conserveren van een gezonde grond.

Oedipus vertelt trots over hun bieren. Zij brouwen hun gerstenat op kleinschalige wijze en brengen dit via bierspecialist De Bierkoning aan de man. Letterlijk, hun label Mannenliefde is de enige die in ‘grote getale’ wordt gebrouwen, maar liefst vijfhonder liter. Ook hebben ze speciaal Food Film Festivalbier, deze is verkrijgbaar bij de infostand. De ambities van Oedipus liegen er niet op, ze dromen van een eigen proeflokaal en brouwerij á la Brouwerij ’t IJ.

Veel vis is er op de markt, met een kraampje dat oesters verkoopt en Vis van Henry, die zijn koopwaar zelf van de afslag haalt en ambachtelijk laat roken. Depeppa verkoopt alles voor koekjes in koektrommels, die enkel een eieren en melk nodig hebben en door elkaar gehusseld hoeven te worden. Ook heeft ze een mix voor scones waarbij alleen melk en eieren er door heen hoeven worden geklopt. Deze Britse lekkernij, de scone is ook te koop bij The Scone Factory en op te eten op de bierbanken van de markt.

Brandt & Levie verkopen hun gedroogde worsten én hebben wat nieuws: Hart op de Tong paté. Omdat ze graag dieren heel verwerken in hun producten, hebben ze deze varkenspaté ontwikkeld waar de schouder, wang, nieren, lever en hart in gaat. En is er geen afval, en het is lekker. Ook verkopen zij verse worsten op een broodje die op het terras gegeten worden. Koud? Dat wel, maar onder de rode Food Film Festival dekentjes is het goed te doen.
 
Tekst: Claire van der Hall 


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus