Nieuws

klik op de foto voor een vergroting

Meesterlijke hamburgers

Het is lekker, iedereen kan het en het is ook nog eens goed voor je…Jawel, hamburgers maken! Tijdens deze workshop overtreffen de leerlingen zelfs de (Burger)meester.

Waarom zijn er geen goede hamburgers in Amsterdam en omstreken? Met die simpele vraag kwam het concept van de Burgermeester van de grond en ondertussen nemen ze de hoofdstad langzaam over. Justus en Dion, ‘de Burgermeesters’, hopen ondertussen een vierde vestiging te openen. En zij zijn overduidelijk niet de enigen die nog steeds warmlopen voor een simpele burger. Waar eerder op de dag nog vooral werd gepraat over het slechte imago van hamburgers tijdens de Hamburger Scenes, staan mensen nu te popelen om de hamburger in de praktijk te brengen.

De idiot-proof-pakketten met ingrediënten die klaarstaan op de werkbanken doen je in de verste verte niet denken aan de vette druipende burger die Louise Fresco vanmiddag nog beschreef. Vandaag staan op het menu een beefburger met cheddar, een tonijnburger en een geitenkaasburger. De hoopvolle kreet ‘iedereen kan het’ die de enthousiaste burgerbakkers meekrijgen wordt vertwijfeld ontvangen als iedereen dan toch echt aan de slag mag, maar als de eerste uitdagende snijtechnieken achter de rug zijn, beginnen de burgers snel vorm te krijgen. De meesterwerkjes van de ambitieuze bezoekers zien er na een tijdje professioneler dan de voorbeelden van chef Dion.

Als de eerste koks aan eten toe zijn, komen de klassieke hamburgerproblemen om de hoek kijken. De eerste torentjes storten al in elkaar tijdens de tocht naar de eettafel. Ook de omvang van de zogenoemde miniburgers is geen garantie om de creaties op elegante wijze naar binnen te werken. Maar zoals het hoort, gaat alles zonder mes en vork.

En voor de thuisblijvers dan nog enkele gouden burgertips in vogelvlucht. Een burger valt of staat met goed brood en er hoort minimaal sla, tomaat augurk, rode ui en komkommer op te zitten (al blijken de tonijn- en geitenkaasburger hier al een uitzondering op te zijn). De lekkerste hamburger komt ui de oven, maar bij de Burgermeester zelf hebben ze daar ook geen tijd voor en blijken ze ook lekker te lopen. Vrij samengevat: alles kan en is afhankelijk van je eigen smaak. Eet smakelijk!Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!
blog comments powered by Disqus