peas of art

Kunst en design zijn bij uitstek geschikt om een reflectie te geven op wat er in de samenleving gebeurt. Kunst en design geven ons nieuwe inzichten, invalshoeken en oplossingen. Een onmisbaar onderdeel dus voor een festival dat een brede kijk wil geven op de toekomst van ons voedsel. Daarom stelde het Food Film Festival voor de editie van 2012 het Peas of Art programma samen.

Peas of Art bestaat uit een selectie werken waarin zowel de schoonheid van eten als oplossingen voor voedselvraagstukken worden belicht. Alle werken en ontwerpen zijn te zien in het festivalrestaurant en in de FFF shop.

Chocolate Bunny / Revenge

Lernert & Sander |
Lernert & Sander zijn twee vrienden/kunstenaars/designers die geweldige filmpjes maken. Wie ooit de videoclip ‘elektrotechniek’ heeft gezien van de Jeugd van Tegenwoordig weet waar we het over hebben. Ze zijn vernieuwend, brutaal, tonen lef. Geen ingewikkeld gedoe maar een heldere beeldtaal en simpele esthetiek. 

Extreme Makeover

Jaap Scheeren
De rode draad in het werk van kunstenaar Jaap scheeren, is Jaap Scheeren. Een verhalenverteller die iedere keer weer zoekt naar het juiste medium om zijn boodschap over te brengen.

Save Food!

Jihyun David |
Als een culinaire Robin Hood neemt Jihyun David het op voor vergeten groenten. Want de biodiversiteit is ver te zoeken in de supermarkt. Er wordt vooral geselecteerd op gelijke vorm/grote, houdbaarheid en kleur. Eenzijdig en zorgelijk vindt Jihyun, en dus bedacht ze haar project ‘save food from supermarket’.

STORT

Joris Jasper Hoebe |
De hoeveelheid eten die wij in de westerse wereld tot onze beschikking hebben lijkt oneindig, althans zo gaan we ermee om. Zonder er al te veel bij na te denken verspillen we ieder jaar tientallen kilo’s  voedsel en liggen de schappen van de supermarkt vol, voller, volst!

Ted Parker for FFF

Ted Parker |
Wie is kunstenaar Ted Parker? Niemand schijnt het te weten en sommigen twijfelen zelfs of hij bestaat. En toch heeft het FFF hem opgespoord en gevraagd een speciale festivalserie te maken. Waarom? Because he’s da bomb diggity!

Voedseltje spelen / TOK

Tomm Velthuis |
In zijn ontwerpen probeert Tomm vaker mensen te prikkelen om bewuster met voedsel om tegaan. "Ik hoop mijn bijdrage te leveren aan deze wereld door producten te maken die er niet alleen mooi uit zien maar je ook aan het denken kunnen zetten. Mijn ontwerpen zijn vaak een luchtige verpakking van onze soms zware wereld.