Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Stills en Structures: kunst op het FFF

  Stills en Structures: kunst op het FFF

Tijdens het Food Film Festival zijn niet alleen films over eten te zien. Ontwerpers Mieke Cuppen en Linde Freya presenteren er hun expositie "Stills & Structures; een interpretatie van glaswerk en vreemd voedsel". Een fotoserie over voedsel op de grens van design en kunst .

Mieke Cuppen is een jonge fooddesigner. Samen met ontwerper Linde Freya presenteert zij tijdens het FFF de fotoserie Stills & Structures. Deze onderzoekende expositie gaat over structuren en het lijnenspel van voedsel in combinatie met glaswerk. Soms benaderen zij hun onderwerp van een afstand als stilleven, dan weer zoomen zij in tot op het kleinste detail van het oppervlak. De foto´s spelen in op de schoonheid van kleurgradaties in eten en glaswerk om zo voedingswaren tot pronkstuk te verheffen.Dit telkens vanuit een nieuw materiaal of andere techniek benaderd. Ze brengen hun proces tot leven en laten de objecten die hen fascineren steeds op een andere manier zien. Door een decor neer te zetten met sfeer, licht, presentatie en kleur brengen ze film, foto en food samen in deze expositie.

Mieke Cuppen is samen met Ilona Spierings van ontwerpstudio eat!LOLA tevens verantwoordelijk voor de foto's die als beeldmerk van het Food Film Festival gelden.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren