Nieuws

Dit is de website van het Food Film Festival 2012. De website van de 2013 versie vindt je hier: http://www.foodfilmfestival.nl
<b>Food Design</b> Diner in Eindhoven

Food Design Diner in Eindhoven

De tentoonstelling De Etende Mens is inmiddels van start en op 21 juli trappen wij af met onze eerste activiteitendag met het thema Food Design. We hebben een heel bijzonder programma samengesteld met een van onze lievelingsfilms en een topchef die zich buigt over het ontwerp van jouw bord.


Film | Food Design | 16:00

Als Food Film Festival kan je natuurlijk niet om een goede film heen en we beginnen daarom ook met een van onze favorieten: Food Design. Het Oostenrijkse duo Honey en Bunny is er in geslaagd een documentaire te maken die een perfect beeld geeft van hoe wij vandaag de dag met ons voedsel omgaan. Zonder erbij na te denken eten we dagelijks voedsel dat zijn oorsprong kent op de tekentafel. Teams van specialisten denken na over vorm, smaak, textuur, kleur, geur en geluid. Zeker weten dat je na deze film nooit meer hetzelfde naar een bonbon of visstick kijkt!


Talk | Marije Vogelzang | 17:00

Na afloop van de film vertelt curator Marije Vogelzang hoe zij kijkt naar de manier waarop we aan ons eten sleutelen en wat dit betekent voor de mens. Haar kijk op voedsel is verfrissend en zinnenprikkelend en dat is ook terug te zien in de tentoonstelling. Geen uitgekauwde thema's maar interactieve installaties en uitdagende concepten. 

Food | Food Design Diner | 18:30

Nadat we onze geestelijke mens voldoende hebben gevoed is het tijd voor de innerlijke mens. Schuif aan bij het Food Design diner! We hebben een bijzonder team onder leiding van Rotterdamse chef Gilbert Kolff aan het werk gezet met de volgende vraag: 'Laat de maakbaarheid van ons voedsel zien in een bijzonder Food Design diner'.


Chef | Gilbert Kolff

Wat deze chef met voedsel doet lijkt soms wel toverwerk! Niet zo vreemd want deze talentvolle chef kookte onder andere bij tweesterren restaurant Mugaritz in Spanje. Wij hebben hem in ieder geval gevraagd om speciaal voor het Food Design diner zijn kunsten los te laten op jouw bord.


Reserveren
Wees er snel bij want plaatsen voor dit bijzondere diner zijn beperkt. Aanmelden kan via rsvp@premsela.org onder vermelding van Food Design Diner. Kosten voor het diner bedragen €35,- (dit is inclusief een drankje). HET DINER IS HELAAS UITVERKOCHT

Entreeprijs Designhuis €5,-
 
Zet 25 augustus en 29 september ook vast in je agenda, want dan duiken we in de wereld van snackcultuur en voedselverspilling met VETLKKR & Alles moet op!

Locatie
Designhuis.
Stadhuisplein 3
5611 EM Eindhoven

Meer informatie over de tentoonstelling vind je ook op  www.designhuis.nl


Ga terug naar nieuws overzicht


Deel dit nieuws!




blog comments powered by Disqus