Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Blog

  Je zou je leven kunnen wijden aan het leren kennen van een tomaat   Interview Ferran Adrià

Je zou je leven kunnen wijden aan het leren kennen van een tomaat Interview Ferran Adrià

Hiske Versprille ontmoette Ferran Adrìa, de chefkok van El Bulli. Wie niet weet wie dat is, mag zich gelukkig prijzen, want de gelijknamige film verkocht binnen een angstaanjagende vier minuten uit. Voor wie wel weet dat Adrìa de beste chef ter wereld is, maar zelf geen kaartjes heeft weten te bemachtigen dit uitgebreide interview - met dank aan hard // hoofd.

Lees verder ...

  Liefde gaat door de maag   door Lizet Deutekom

Liefde gaat door de maag door Lizet Deutekom

Nog even over Valentijn: kan je iemand van je laten houden door heel erg lekker voor de ander te koken? Of is het eerder zo dat je de liefde in stand kunt houden door je geliefde altijd maar weer de heerlijkste maaltijden voor te schotelen? Liefde gaat immers door de maag, zo luid het gezegde. Of pardon, de liefde van de man gaat door de maag, is het officieel...

Lees verder ...

  Bifileaks 1: droge worst en transparantie   door Hiske Versprille

Bifileaks 1: droge worst en transparantie door Hiske Versprille

Onze minister-president wil niet zien hoe worst gemaakt wordt. Hiske wel, die wil het naadje van de kous weten: Hoe? Waarvan? Waarom? En moeten we dat eigenlijk wel willen met z’n allen, zoals dat heet? Vandaag deel een van het worstdrieluik: het draaiproces. Ze praatte met jonge worstmaker Jiri Brandt over transparantie, onnodig gesleep met varkens, goeie bacteriën en alle  geheimen van de droge worst ("worstmaken is een mannending”).

Lees verder ...

  Mijn eerste moestuin   door Helen Kranstauber

Mijn eerste moestuin door Helen Kranstauber

Het is vandaag precies een jaar geleden dat we met vier mensen om de keukentafel zaten en onze eerste Food Film Festival vergadering hielden. Ik had een paar weken eerder, na het zien van Food Inc. op IDFA, geopperd dat een filmfestival over eten een geweldige manier zou zijn om jongeren zowel iets van de problematiek als de lol van eten te laten zien. Een team enthousiastelingen was snel verzameld.

Lees verder ...