Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Food Film Festival 2012: Call for Entry

Food Film Festival 2012:   Call for Entry

Het Food Film Festival is op zoek naar smakelijke films voor de editie van 2012. Heb jij - of iemand die je kent - een film over eten gemaakt, of wil je er een maken? Stuur je film dan op en krijg een plek in de Food Film Festival-programmering van 2012.

Een uitdaging voor filmtalent: maak een mooie, interessante of smakelijke film over eten en wordt geselecteerd voor de tweede editie van het Food Film Festival. Het Food Film Festival wil de liefde voor eten overbrengen samen met de vele – grote én kleine – problemen van het huidige voedselsysteem. Net als dit jaar gebeurt dat ook volgend jaar door het aanbieden van een uitgebreid programma met films, debat en workshops. De eerste editie van het Food Film Festival was een enorm succes met ruim 3500 bezoekers en een bijna geheel uitverkocht programma. Een uitgelezen kans voor beginnende en ervaren filmmakers om hun kunnen voor een ge├»nteresseerd publiek te vertonen.

De spelregels

Wij zijn er niet om de kunst te beperken dus zijn er maar een paar regels. Ten eerste zijn er twee categorie├źn waarvoor films kunnen  worden ingestuurd: shorts en feature length movies. Shorts mogen niet langer zijn duren dan 30 minuten. Feature length inzendingen moeten tenminste 45 minuten en maximaal 120 minuten duren. Alle inzendingen dienen ofwel Nederlands of Engels  gesproken te zijn, ofwel ondertiteld in een van deze talen. Bij selectie dienen films te worden aangeleverd op Digibeta of moeten zij kunnen worden afgespeeld in High Definition (HD) via de server. Aanlevering geschied op dvd per post, of via We Transfer per e-mail. Je bent geheel vrij om je eigen interpretatie aan het onderwerp te geven: documentair of fictie, over de liefde voor eten of juist over de problemen van het huidige voedselsysteem, animatie of zwart-wit. Zo lang de film maar iets met eten te maken heeft!

Insturen
Vanaf 1 juni t/m 30 september 2011 kun je jouw food film digitaal insturen via: entries@foodfilmfestival.nl
Of analoog (op DVD ) naar:

Food Film Festival
van Ostadestraat 206-2
1073 TS Amsterdam

Ook voor meer informatie kun je je tot deze adressen richten.

We hopen van je te horen!

Het Food Film Festival team

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren