Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Arabische kookles van Merijn en Nadia

Merijn Tol en Nadia Zerouali schreven twee goedverkopende kookboeken over de Arabisch-Mediterrane keuken. En dat is werkelijk een prachtige keuken, zowel qua ingrediënten als qua smaken en ook: qua uiterlijk. In de eerste workshop van de zondag leerden Merijn en Nadia de workshoppers binnen korte tijd een grandioze maaltijd uit het Midden-Oosten op tafel te zetten.

Merijn en Nadia reisden door Marokko, Tunesië, Libië, Algerije (de Maghreb), Zuid-Turkije, Palestina, Israël, Libanon en Syrië (Midden-Oosten) Sicilië, Sardinië, Catalonië & Andalusië (Zuid-Europa), waar ze kookten en aten met lokale mensen. Ze beleefden geweldige avonturen en kwamen zo geïnspireerd terug dat ze het succesvolle kookboek Arabia schreven. Het vervolg Bismilla Arabia liet niet lang op zich wachten. De dames zijn ook al jaren goede vrienden van de Youth Food Movement en kookten al eerder op de Eat-Ins. Op het Food Film Festival gaven ze nu ook een fantastische workshop.

Het was een zaal vol vrouwen, en één man: Jan. Hij kookt al regelmatig Arabisch geïnspireerd, maar wilde zijn kunsten hier toetsen en wellicht opvijzelen. 'Ik heb ook de kookboeken van Merijn en Nadia, maar ook die van Yotam Ottolenghi: Plenty. Die vind ik ook erg goed.' Verder viel het op dat de workshop bijzonder vaak kado was gedaan. 'Ik heb de workshop kado gedaan aan mijn moeder. Wij koken graag - vooral mijn moeder - maar we wilden onze scope eens wat verbreden. We koken zo vaak Italiaans en dit is lekker wat anders', aldus een van de deelneemsters.

Terwijl een deel van de deelnemers de pitabroodjes verzorgde, werkte een ander deel aan een prachtige kipschotel. Met lebne (hangop), granaatappel, pistachepesto en een geweldige salade met jaffa-sinaasappels werd het een geweldig maal. Moment suprême was het opdienen, wat in de volle zon op een tafel op het plein voor de workshopruimte gebeurde. Met recht een fotomoment.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren