Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Food Film Festival: Dag 2

Wat een dag, wat een dag. Misschien wel de beste voorjaarszon van 2011 beloonde organisatoren en festivalgangers voor hun aanwezigheid op het Food Film Festival. De dag was volgepakt met allerlei films, workshops, debatten en lezingen, maar er was ook een markt. En die deed het natuurlijk uitstekend in de zon. Maar de rest van het festival werd evenzeer extreem goed bezocht. Het verslag van dag 2.

Kings of Pastry warmde de eerst bezoekers om 12 uur op. Even later zou Mark Schimmel de opgewarmde bezoekers leren zelf hun eigen top-patisserie te maken tijdens de workshop Become a King of Pastry. Ondertussen stond er alweer een rij voor de fenomenale film Food Design en begon de markt een zinderende gezellige drukte te worden. De broodjes en gerechten van het Food Film Festival restaurant, dat onder de bezielende leiding van topchefs Joris Bijdendijk en Jamie & Oliver, vonden ondertussen gretig aftrek. En iedereen had het naar zijn zin.

En het werd leuker en leuker. Tijdens de (G)advertentie kwam aan bod hoe voedselreclames het beeld dat we van eten verstoord hebben. Ondanks het goede weer was ook dit event goed bezocht. Maar 'goed bezocht' was absoluut een understatement als je het over het Grote VLEES debat had. De organisatie moest met pijn in het hart een flink aantal gegadigden wegsturen. De zaal zat tot de nok toe gevuld terwijl mensen uit de vleesproductie keten - van boer tot bord (boer, verwerker, retail) - in gesprek gingen met maatschappelijke actoren. Onder andere Tofik Dibi (GroenLinks), Liesette Kreischer (Veggie in Pumps) en Paul Janssen (van vleesverwerker VION) lieten hun licht schijnen op de zo belangrijke toekomst van de consumptie van vlees.

Als tegenwicht was er ondertussen een zeer succesvolle workshop Koken met vergeten groente aan de gang onder leiding van de charmante Yolanda van de Jagt. Wat meteen weer gecounterd werd door een workshop Ambachtelijke worst maken. De films gingen ondertussen natuurlijk verder en er waren Q&A's met Hans Dortmans (filmmaker van Goddelijk Varken) Dinanda Luttikhedde, Nelleke Koop (Bloed) en Niels Albers (Oma Albers, één boon). Uitgekeken cinefielen konden daarna hun kennis tonen tijdens de Film & Food quiz, waarin Louise Fresco en Helen Westerik hen het vuur aan de schenen legden. Het kon niet op...

De chefs draaiden overuren - er kwam over portofoon een noodoproep voor meer olijfolie - maar de gasten in het restaurant hadden niks in de gaten. En ook met Radio Barkas ging het net goed: hun rig kon precies naar binnen. Toen The Tunes waren gearriveerd en maakten vanaf het eerst nummer duidelijk dat het party time was. Daarna kwamen DJ's Stevendepeven en Meester Moeilijk tot in de late uurtjes draaien een enorm energiek feest aan elkaar draaien. De zon, de drukte en het vrijwel perfect verlopen van de dag maakten dag 2 van het Food Film Festival een onvergetelijke gebeurtenis.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren