Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Food Film Festival: Dag 1

Het was een vroege ochtend, of liever gezegd een late nacht, voor het team van het Food Film Festival. Tot in de vroege uurtjes en vanaf het eerste ochtendgloren werd er in Studio/K gewerkt aan het opbouwen van de festivallocatie. Alles werd klaargezet voor de indrukwekkende opening. Dag één, een groot succes.

De hele dag was er flink gesjouwd. Het  restaurant werd ingericht, filmzalen klaar gemaakt en decorstukken aan plafonds bevestigd. Aan de gevel van het pand aan het Timorplein verscheen een gigantische bestek-set. In de keuken waren de koks onder leiding van chefs Jamie & Oliver en Joris Bijdendijk al vroeg in de weer om alles op tijd klaar te hebben voor het begin van het diner aan het eind van de middag.

Maar het resultaat is er dan ook een op trots op te zijn, al zeggen we het zelf. Het Food Film Festival heeft Studio/K overspoeld, letterlijk en figuurlijk. Niet alleen zijn overal in het pand de stijl en het beeldmerk van het festival terug te vinden, vanaf een uur of vijf stroomden ook de eerste, échte Food Film Festival-gasten naar binnen. Daar werden ze verwelkomd door onze geweldige vrijwilligers en door de initiatiefnemers van de Slow Food Finder, een nieuw initiatief om verkooppunten van duurzaam eten in kaart te brengen, die nog het hele weekend op het festival te vinden zal zijn.

De films op de eerste avond waren, op een paar kaartjes na, helemaal uitverkocht en ook het restaurant deed goede zaken. Na wat kleine problemen met het ticketsysteem liep alles binnen no-time weer op rolletjes. Met name de nieuwe Nederlandse film De Smaak van de Ziel viel erg in de smaak bij het publiek. Wat ongetwijfeld nog eens extra versterkt werd door de aanwezigheid van regisseur Robbert Kiem Hwat So en chefkok (en onderwerp van de film) Erik van Loo voor een Q&A-sessie onder leiding van FFF-huisschrijver Janno Lanjouw.

Vanaf half acht was de theaterzaal open voor de genodigden die uitverkoren waren om de officiƫle opening van het festival bij te wonen. Een verslag van de opening vind je hier. Na afloop van de schitterende openingsfilm Goddelijk Varken werden de gasten nog getrakteerd op een zinsbegoochelende show van Ramana (oud-winnaar van het tv programma De Nieuwe Uri Geller) die onder andere met behulp van een luchtige merengue een tafel aan het zweven wist te brengen.

Na een hartverwarmende speech van YFM voorzitter Samuel Levie tenslotte, waarin hij nogmaals alle vrijwilligers van het festival bedankte en een speciaal woord van welkom heette aan alle internationale YFM-ers die voor het festival naar Nederland zijn afgereisd, was het officiƫle programma van de eerste avond van het Food Film Festival ten einde. Tijd voor een feestje. De opzwepende klanken van Ome Let & Knoflooksaus klinken door de vloer terwijl ik dit schrijf. Een mooi moment om me in het feestgedruis te storten. Morgen weer een dag vol food en film. We hopen dat je erbij bent!

De fotografie bij dit artikel is van Daria Mnych

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren