Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

extra voorstellingen Black Gold en NL SHORTS

  extra voorstellingen   Black Gold   en   NL SHORTS

Er zijn extra voorstellingen ingelast voor Black Gold en NL SHORTS. Black Gold laat zien hoe je dagelijkse kop koffie inzet van grote bedrijven met megalomane aspiraties is geworden. De kleine koffieboer is weer eens de dupe. De NL SHORTS is een compilatie van drie korte eetfilms van jonge Nederlandse filmmakers.

Zoals veel mensen hun dag beginnen met een kop koffie begint het Food Film Festival met een film over koffie: vrijdag 18 maart om zes uur 's avonds. In Black Gold gaan we op de koffie in Ethiopië: het land dat ook wel 'de bakermat van de koffie' wordt genoemd. In Addis-Adeba maken we kennis met Tadesse Meskala, een man met een missie. Als manager van een lokale koffie-coöperatie behartigt hij de belangen van 74.000 kleine koffieboeren. Wanhopig probeert hij tijdens de film in Europa en de VS een internationale koper te vinden die bereid is een goede prijs te betalen voor de kwalitatief hoogwaardige koffie die zijn boeren produceren. Mocht je vrijdag om zes uur nou 'per ongeluk'  met je medekoffieleuten van kantoor in de kroeg hangen in plaats van bij Black Gold te zitten, dan kan je dat de volgende dag goed maken. Op zaterdag draait Black Gold nóg een keer, om vier uur. Letterlijk: niet te missen!

Ook de compilatievoorstelling NL SHORTS heeft twee voorstellingen. Het Food Film Festival houdt van jonge filmmakers en laat daarom in één voorstelling de drie prachtige korte films Leven met Minder, Oma Albers, één boon en Basilicum & Brandnetels zien. Leven met minder is een documentaire die mensen laat zien die om uiteenlopende redenen hebben besloten hun eetgedrag drastisch aan te passen. We zien topsporters, een boerin die alleen nog biologisch eet en twee idealistische vrienden die eten wat andere mensen weggooien. De NL SHORTS zijn twee keer te zien: zaterdag om half zes, en zondag om 20.00 is de tweede voorstelling.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren