Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Food op het Film Festival: chefs en menu

  Food op het Film Festival:    chefs en menu

Het Food Film Festival zou haar naam geen eer aan doen als er niet uitstekend gegeten zou kunnen worden. Daarom is er een team van topchefs samengesteld die de keuken van Studio/K gedurende het festivalweekend overnemen. Het menu wordt zoveel mogelijk bereid met lokale seizoensproducten maar is voor alles: extreem lekker.

Zoals je misschien wel weet, is het Food Film Festival een initiatief van de Youth Food Movement (YFM). Dat is een netwerk van jonge 'food professionals'. En wat zijn dat? Nou, chefs bijvoorbeeld. YFM voorzitter Samuel Levie kon daarom tot over de landsgrenzen een beroep doen op een aantal bevriende topchefs die met enthousiasme hun dagelijkse bezigheden opschortten om het Food Film Festival van een exceptioneel menu te voorzien.

Jamie & Oliver
Jamie Pike en Oliver 'Ollie' Rowe zijn vrienden en restaurateurs uit Engeland. Voor het Food Film Festival vormen ze het gelegenheidsduo Jamie & Oliver (zo heten ze nou eenmaal!). Jamie runt het altijd relaxte eetcafé The Canteen in Bristol en Ollie zette een restaurant op in Londen dat voor meer dan 80% met lokale producten kookte - een echte YFM-adept. Hij werd ervoor gevolgd door het BBC-programma The Urban Chef.

Joris Bijdendijk
Joris Bijdendijk is een van Nederlands meest veelbelovende jonge chefs. Hij werkte al in een aantal sterrenrestaurants (onder andere in Paardenburg, onder Ron Blaauw) en werd met moeite voor een weekendje weggekaapt bij Le Jardin des Sens, het restaurant van de wereldberoemde gebroeders Pourcel in Montpellier, om te komen koken op het Food Film Festival. Samen met Samuel, Jamie en Oliver stelde hij een uitgekiend menu samen wat niet alleen heel lekker is, maar daarnaast ook heel good, clean & fair.

YFM-menu
Het volledige menu hangt af van wat er in het festivalweekend beschikbaar is. De YFM ideologie die aan het menu ten grondslag ligt gaat uit van het gebruiken van zoveel mogelijk seizoensproducten, het liefst lokaal geproduceerd. Een ander sleutelelement is dat er zo min mogelijk moet worden weggegooid. Veel mensen denken dat het eten dan niet ook nog lekker kan zijn, maar niks is minder waar, dat zullen de topchefs bewijzen. De nieuwe manier van haute cuisine komt naar Studio/K. Kom langs voor lunch of diner en proef van vegetarische-, vlees- en visgerechten van goede, gezonde en eerlijke producten voor een zeer zachte prijs. Want het belangrijkste van eten is en blijft samen genieten, dus niet alleen zij die het kunnen betalen. Een toegankelijk topmenu voor een beter voedselsysteem. Kijk voor meer informatie op onze Food-pagina.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren