Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Gratis Events op het Food Film Festival 2: zondag

  Gratis Events op het Food Film Festival 2:  zondag

Eergisteren brachten wij de gratis evenementen op de Food Film Festival-zaterdag al onder je aandacht. Vandaag aandacht voor de uitstekende FFF-zondag, met een college van Teun van de Keuken (o.a. Keuringsdienst van Waarde), een smakelijk kinderprogramma en een niet te missen key note van de inspirerende voedselactiviste Vandana Shiva.

Ben je gierig maar heb je wel goede smaak? Dan kom je vast en zeker op zaterdag naar de (G)advertentie, het Grote VLEES Debat en naar de Film & Food Quiz. Want die zijn allemaal gratis te bezoeken. Maar ook op de zondag is er enorm veel te leuks op het Food Film Festival; gratis en voor niets.

We beginnen om 13:00 met een college van Teun van de Keuken. Hij presenteerde onder andere De Slag om Brussel en De keuringsdienst van Waarde. Bij dat laatste programma kwam hij erachter dat er in Nederland bijna geen chocolade te krijgen was waarvan gegarandeerd kon worden dat de chocolade "slaafvrij"  was geproduceerd. Daarop besloot hij zijn eigen chocolademerk op te richten: het inmiddels bekende Tony's Chocolony. Maar genoeg reclame, geloof mij maar als ik zeg dat je dit niet mag missen. Teun van de Keuken presenteert zijn favoriete filmpjes uit De Keuringsdienst van Waarde en vertelt over zijn ervaringen als onderzoeksjournalist in de wereld van de voedselproducenten. Be there, or be square!

Heb je kinderen, of ken je (leuke) kinderen? Trakteer ze dan op een unieke smaakervaring. Want wat als je niet mag kijken bij het eten? Weet je dan nog wel wat je proeft? Fleur, Jitksje en Nienke presenteren de Blindproeftafel op het Food Film Festival. Een (letterlijk) beproefd concept wat al eerder groot succes had op het Blended festival in de Melkweg en op de Markt van duizend en één smaken. Kinderen zijn dus geen bezwaar!

Aan alles komt een eind, dus ook aan het Food Film Festival. Maar we gaan er uit met misschien wel het meest bijzondere evenement van het weekend. De spreekster van het eindevenement van het Food Film Festival woont namelijk niet om de hoek. Vandana Shiva is een van de grootste denkers over voedsel, milieu en biodiversiteit van dit moment. In haar thuisland India nam ze het op voor de arme boeren en tegen machtige zaadmultinationals die hen probeerde uit te knijpen. Shiva maakt inzichtelijk hoe industrialisering en modernisering in de 20ste eeuw een enorme groei aan productie en welvaart tot gevolg heeft gehad, maar tegelijkertijd een blinde vlek heeft gecreƫerd voor negatieve bijeffecten als milieuvervuiling, dierenwelzijn en een dalend inkomen voor boeren. En het zijn precies dat soort onderwerpen waar het Food Film Festival meer aandacht voor wil genereren. Als je dit evenement wilt bijwonen (en dat wil je), kom dan op tijd. Het is behoorlijk bijzonder dat Vandana Shiva in Nederland spreekt en we verwachten dan ook veel toehoorders.

Al deze evenementen zijn gratis. Er is maar beperkt plaats, dus kom op tijd! Kijk voor een overzicht van alle evenementen op deze pagina. Daar staan ook de zaterdagevenementen. 

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren