Food Film Festival

Your Food Movement Studio K 18, 19 & 20 maart 2010
Dit is de website van het Food Film Festival 2011. De website van de 2012 versie vind je hier: Food Film Festival 2012
Ga pagina terug

Gratis Events op het Food Film Festival 1: Zaterdag

  Gratis Events op het Food Film Festival 1:  Zaterdag

Het Food Film Festival wil dat mensen bewustere keuzes maken in wat zij eten. Daarom worden er tijdens het festivalweekend verscheidene evenementen georganiseerd waarin publiek kan luisteren, meepraten en meedoen. Gratis, want iedereen moet het kunnen horen.

De gratis evenementen beginnen op zaterdag met de verkenning van de positie van eten in de moderne reclamewereld. Elke dag worden we vanaf het televisiescherm doodgegooid met reclames over eten dat puur natuur, super gezond, beter voor het milieu, enorm lekker, vetloos, cool, onderscheidend en eerlijk is (en bovendien een verbeterde receptuur heeft!!!). NU! Met gratis onzin!! Niks nieuws natuurlijk: dat zijn reclames nou eenmaal. Maar is er niet een verschil tussen reclames voor eten en reclames voor - bijvoorbeeld - auto's? Tijdens het evenement (G)advertentie gaan Dick Veerman van het populaire blog Foodlog en Felix Wilbrink (journalist van De Telegraaf) in gesprek met reclamemensen en voedselproducenten over feiten en leugens in reclames.
NU GEHEEL GRATIS!!! Nee, echt. Kom wel op tijd, WANT OP = OP!!!

Een ander onderwerp waarover je zaterdag nog wat kunt bijleren, is het grote VLEES debat. Als je vlees eet, denk je misschien dat hier een stel hoofdschuddende vegetariërs met hun vingertje naar jou gaan wijzen en elkaar klopjes op de schouder geven. Dat is dus niet het geval. Maar de massale consumptie van vlees is wel een probleem, als je nagaat hoeveel energie, ruimte en vervuiling dat oplevert. En als alle rijk geworden Chinezen en Indiërs ook ineens allemaal vlees gaan kopen - en dat gaan ze doen - kan het best wel eens uit de hand lopen. Daar moeten we het eigenlijk wel over hebben, of je nu vlees eet of niet. Dus wat gaan we daaraan doen? Tijdens het grote VLEES debat discussiëren jonge professionals uit de vleesproductieketen met opiniemakers en het publiek. Komt allen, vega's, carni's en omni's. Zei ik al dat dit evenement gratis was? JA, HE-LE-MAAL GRATIS!!

Maar gelukkig is ook tijd voor simpel vermaak. Alhoewel, simpel? De Film & Food quiz wordt gepresenteerd door filmkenner en schrijfster Helen Westerik en Louise Fresco, de favoriete professor van de Youth Food Movement (organisator FFF). Zij presenteren een bijzonder pittige quiz over voedsel in films. Een absolute aanrader want beide quizmasters schreven samen het prachtige boekje Verraad, verleiding en verzoening over de rol van eten in speelfilms. Zij weten er dus zo'n beetje alles van af. Gegarandeerd een geweldig gezellige avond met veel o-dat-wist-ik-niet-wat-grappig! momenten. Ook dit prachtonderdeel van het Food Film Festival is GEHEEL GRATIS(-ATIS-atis-atis). Meedoen gaat per team: minimaal 3 en maximaal 6 mensen per team, of individueel. Als team kan je je hier alvast inschrijven of je melden bij de zaal. Voor iedereen die mee wil doen geldt: kom op tijd!

Ook op zondag zijn er GRATIS events, kijk daarvoor op de eventpagina.

Bekijk meer foto's op Flickr Deel via Hyves


Reageren